Egiptuse keskkonnaministeeriumi teatel hukkus mees tiigerhai rünnaku tagajärjel Hurghada lähistel.

Ametiasutused sulgesid 74-kilomeetrise rannajoone ning teatasid, et kuni pühapäevani on seal keelatud kõik veespordialad.

Internetis levib video, mis väidetavalt on tehtud rünnakust. Sealt on näha, kuidas mees sipleb vees, samal ajal ründab teda mitu korda tiigerhai. Lõpuks tõmbab hai mehe vee alla.

Hiljem teatas ministeerium, et on hai kinni püütud ning uuritakse, mis tingis haruldase rünnaku. Venemaa konsulaat Hurghadas on teatanud, et tegemist oli Venemaa kodanikuga, kuid tema nime pole avaldatud „Ohver ei olnud turist, vaid Egiptuse alaline elanik,“ ütles Venemaa peakonsul Viktor Voropajev uudisteagentuurile TASS.

Vahetult pärast rünnakut sündmuskohale saabunud sukelduja ütles, et inimesed kiirustasid ohvrile appi pärast seda, kui lähedalasuva hotelli vetelpäästja oli andnud häire. Kahjuks ei jõutud kannatanuni piisavalt kiiresti.

Haide rünnakud

Egiptuse kuurordid Hurghada ja Sharm el-Sheikh on ühed riigi tuntuimad rannapiirkonnad ja Euroopa turistide seas populaarsed. Sukeldujaid meelitavad sinna avamere ääres asuvad korallriffid, mis pakuvad rikkalikku ja värvilist mereelu.

Punase mere rannikualadel on haisid näha harva. 2022. aastal toimus Hurghadas mõne päeva jooksul kaks surmaga lõppenud rünnakut, mille käigus hukkus üks Austria ja üks Rumeenia turist.

2018. aastal hukkus Tšehhi turist Punase mere rannas hai rünnaku tagajärjel. Sarnaselt hukkus 2015. aastal üks Saksa turist. 2010. aastal hukkus viie päeva jooksul Sharm el-Sheikh'i lähedal asuvas rannas mitme hairünnaku järel sakslane, vigastada said veel neli välisturisti.