Kanada metsatulekahjude suitsu tõttu hilinesid kolmapäeval sajad lennud New Yorgi lennujaamades ja Philadelphias, kuna suitsuse udu tõttu oli nähtavus piiratud. „Amet kohandab lennuliikluse mahtu, võttes arvesse kiiresti muutuvaid tingimusi,“ ütles Ameerika Ühendriikide föderaalne lennuamet (FAA).

Kanada metsatulekahjude tõttu leviv suits kattis teisipäevast kolmapäevani New Yorgi, rikkudes õhukvaliteeti ja sundides elanikke jääma siseruumidesse. Kolmapäeva keskpäeva seisuga oli linn maailma halvima õhukvaliteedi poolest neljandal kohal, õhukvaliteedi indeks oli 158, mis on elanike jaoks ebatervislik tase.

Eilse õhtu seisuga hilines USA-s üle 4800 lennu. LaGuardia lennujaamas oli FlightAware’i andmetel hilinenud 230 väljuvat lendu ehk 40% päeva lennuplaanist ning 264 sissetulevat lendu ehk 46%. Ligi kolmandik Newark Liberty rahvusvahelisse lennujaama suunduvatest lendudest ehk 204 lendu hilinesid, samuti hilines 186 väljuvat lendu.

Lennud LaGuardia lennujaama hilinesid pärastlõunal keskmiselt umbes kaks tundi ja lennud Newarki hilinesid keskmiselt 82 minutit, teatas FAA. New Yorgi John F. Kennedy rahvusvaheline lennujaam teatas samuti nii saabuvate kui väljuvate lendude hilinemistest.

Hilines ka umbes 670 United Airlinesi lendu. Newark on üks lennuettevõtja peamisi sõlmpunkte. Lennufirma sõnas oma avalduses, et nad jälgivad olukorda ja hoolitsevad töötajate ohutuse eest ning vajadusel kohandavad lennuplaani. Delta Air Linesi pressiesindaja ütles CNBC-le, et neil on töötajate jaoks olemas kaitsevahendid. „Me jälgime ka ilmaennustusi, mille kohaselt peaks eelolevatel päevadel New Yorgis vihma sadama, mis peaks õhu kvaliteeti parandama.“