Paki käsipagas õige suurusega

Kontrolli kindlasti, millist pagasit sinu pilet sisaldab. Liigne käsipagasi hulk aeglustab pardaleminekut ja on tüüpiline lennu väljumise hilinemise põhjus. Liiga suure käsipagasi paigaldamine võtab märkimisväärselt palju aega, sest lahtine pagas ei ole salongis ohutuse tagamiseks lubatud. Kogu pagas tuleb paigutada istmete alla või ülalpool asuvatesse pagasiruumidesse. Liigne pagas tuleb viia lastiruumi – see jällegi aeglustab lennu väljumist. Kui järgid pagasieeskirju, aitad tagada kõigile ohutu ja sujuva reisi, kirjutab Finnairi väljaanne BlueWings.

Ole õigel ajal lennujaamas

Saabu lennujaama vähemalt kaks tundi enne lennu väljumist ja kolm tundi enne kauglennu väljumist. Lennule minek toimub rangelt graafiku järgi ja kui jõuad hilinemisega, ei pruugi turvakontrolli läbimiseks või õige värava leidmiseks piisavalt aega olla. Kui jõuad liiga hilja, lennufirma uue lennu korraldamise eest ei vastuta.

Jälgi teadaandeid ja monitore ning mine õigeaegselt väravasse

Väravasse peaks minema hiljemalt piletil märgitud pardalemineku ajal. Jälgi lennujaamas teadaandeid ja monitore, et olla kursis, millal väljumisväravas olema peaksid. Hea on jõuda õigel ajal enne pardalemineku algust. Kontrolli oma pardakaardil pardarühma. Kui viivitad väravasse jõudmisega, võid halvimal juhul oma lennust ilma jääda. Lend ei saa üksikuid reisijaid liiga kaua oodata, sest hilinemine võib põhjustada ahelreaktsiooni ja mõjutada seeläbi tuhandeid teisi kliente.

Järgi lennujaamas ja lennukis personali juhiseid

Lennujaama töötajad ja salongipersonal teavad, mis mõjutab õigeaegset toimimist. Järgi nende juhiseid, et püsida graafikus. Kui sa ei ole milleski kindel, küsi personalilt julgelt nõu. Nad aitavad sind väga hea meelega.