Kiernan Harris sai ootamatult lennukeelu, broneerides puhkust Alicantasse. Harris arvas, et tegemist on eksitusega ning ta on aetud segi nimekaimuga, kes on samal päeval sündinud.

Päev enne reisi sai ta teate lennukeelu kohta, kuigi oli broneerinud lennupiletid kuu aega varem. Talle öeldi, et tal on varasema häiriva käitumise tõttu lennukeeld kuni 15. märtsini 2031. Selgus, et tema nimekaim mõisteti 2021. aastal 12 nädalaks vangi, kuna käitus purjuspäi easyJeti lennul ebaviisakalt.

„Ma olin segaduses. Mul polnud enam broneeringut ega kohta lennule,“ sõnas Harris. Ta lisas, et tal on ka varem tulnud ette, et teda aetakse segamini tema nimekaimuga. „Eelmisel suvel tuli mu pere juurde politsei, et mind küsitleda. Mõne minutiga sai politsei aru, et nad otsivad hoopis kedagi teist.“ Harris lisas, et ka uudistes on avaldatud fotod tema nimekaimust, kellele on kehtestatud lennukeeld. „Ma mõtlen nime muutmisele, kui sellised olukorrad jätkuvad.“

easyJet tühistas keelu pärast seda, kui nägi Harrise passifotot. Siiski ei soovi Harris pärast viimast intsidenti enam easyJetiga lennata. „Meil on väga kahju tekkinud olukorra pärast. Harrisel oli sama nimi ja sünniaeg ning ta lendas samast Ühendkuningriigi piirkonnast, kus reisija, kellele oli varasemalt kehtestatud lennukeeld,“ sõnas easyJeti pressiesindaja. „Nii pea, kui Harris meiega ühendust võttis, lahendasime olukorra. Mõistame tema pahameelt,“ lisas pressiesindaja.