Tallinna lennujaama turundus- ja kommunikatsioonijuhi Margot Holtsi sõnul on nemad suveks valmis. „Alustasime suveks valmistumist juba eelmise aasta lõpus, sest mitme ametikoha puhul on väljaõpe võrdlemisi pikk. Täna saame öelda, et meie meeskond on täielikult komplekteeritud ja oleme suveks valmis,“ ütles Holts.

Holtsi sõnul on ka lennujaama partnerid, kes reisiterminalis erinevaid teenuseid pakuvad, alates julgestusteenusest kuni kaupluste ja söögikohtadeni, suviseks kõrgajaks valmis ning töötajaid juurde värvanud.

Lennujaama tuleb tulla vähemalt kaks tundi enne lennu väljumist

„Siiski tuleb suvisel ajal meeles pidada, et tegemist on lendamise kõrghooajaga ning lennujaamades on rohkem inimesi korraga ning varuda tuleb aega ja kannatust. Seega soovitame saabuda reisiterminali kindlasti kaks tundi enne lennu väljumist, siis jõuate lennule registreerida, vajaduse korral anda ära oma pagasi ning läbida julgestuskontrolli ja oma lendu rahulikult alustada,“ sõnas Holts.

Holtsi sõnul on viimasel ajal sagenenud juhtumid, kus reisijatel on äraantavas pagasis erinevad akudega seadmed (akupangad, e-sigaretid vms), mida ei tohi äraantavasse pagasisse panna, ning kui seadmed läbivalgustuse ajal avastatakse, siis kutsutakse reisijad täiendavasse julgestuskontrolli.

„Sellistel puhkudel võib juhtuda, et reisija ei jõuagi lennule. Palume kõigil reisijatel enne lennule asumist tuletada meelde pagasiga seotud reeglid (need leiab nt lennujaama kodulehelt, aga reeglid saadavad reisijatele ka kõik lennufirmad) ja siis sujub reis veelgi muretumalt,“ lausus ta.