Turistide rohkus ja liigne pildistamine on hakanud linnaelanikke häirima. Hiljuti paigaldas linn piltide tegemise takistamiseks puidust aia.

Kuvatõmmis Hallstati linna puidust seinast

Linnavaade mägedele on turistide seas niivõrd populaarne, sest öeldakse, et just see vaade on inspireerinud maailmakuulsa lastefilmi Frozen loomist. Üle miljoni turisti külastab kuulsat vaateplatvormi igal aastal, et saada endast kaunite mägede taustal pilt.

Nüüdseks on puidust aed sotsiaalmeedia kriitiliste vastureaktsioonide tõttu eemaldatud. Aia paigaldamisega loodeti, et selle abil hoitakse ära inimeste kogunemine populaarsesse selfie tegemise kohta ja vähendatakse müra, mida turistide kogunemine elanikele tekitab.

Hallstati linnapea Alexander Scheutz on nüüd öelnud, et ta soovib paigaldada vaateplatvormile sildi, mis tuletab turistidele meelde, et piirkonnas elavad kohalikud inimesed ja neid ei tohi häirida. Linn on kehtestanud ka piirangud busside ja autode arvule, mis tohivad igapäevaselt linna siseneda.

Hallstatt kuulub UNESCO maailmapärandi nimistusse. Enne koroonapandeemiat külastasid linna igal aastal miljonid inimesed ning Hallstatt oli eriti populaarne Ida- ja Kagu-Aasiast pärit turistide seas. Hallstatti näidati 2006. aastal Korea telesaates ja 2011. aastal ehitati isegi selle linna koopia Huizhou's, Guangdongi provintsis Hiinas.

Hallstatt ei ole ainus linn, mis on hädas turistide rohkusega. Itaalias asuv linn Portofino on võtnud kasutusele piirangu, mis keelab turistidel teatud ajavahemikus kindlas linnaosas viibida. Kui seda keeldu eiratakse, peab turist tasuma trahvi.