Hispaania meteoroloogiaamet (AEMET) on andnud mitmetele Hispaania linnadele hoiatuse, kuna on oht tugevate vihmade ja tormide tekkeks.

Turismipiirkonnad Andaluusia, Alicante, Barcelona, Ibiza, Madrid ja Valencia kuuluvad 14 mõjutatud piirkonna hulka. Kõige enam on üleujutustest pihta saanud metroojaamad ja maanteed.

Hoolimata vihmahoogudest on AEMETi andmetel tulemas Hispaania kõige kuivem suvi alates rekordite registreerimise algusest 1961. aastal. Viimase nädala tugevad vihmahood tekitasid laiaulatuslikku kahju Hispaania Vahemere rannikul ja pealinnas Madridis. Mõnes piirkonnas sadas ühe päevaga vihma rohkem kui tavaliselt terve kuu jooksul.

Madridis on alates eelmise nädala neljapäevast tugevalt sadanud, mille tagajärjel on vett täis metroojaamad ja autojuhid on sunnitud navigeerima üleujutatud maanteedel. Samuti lekkis vesi läbi Madridi lennujaama lae ja ujutas üle lennurajad.

Linnas kutsuti välja päästeamet, et päästa sõidukitesse lõksu jäänud juhte. Linnas ei olnud enne üleujutusi kuude kaupa vihma sadanud.

Hispaania ülitugevad vihmasajud leidsid aset vaid mõned päevad pärast seda, kui Itaalia Emilia Romagna piirkonda laastasid üleujutused, mille tagajärjel hukkus 14 inimest ja 36 000 inimest oli sunnitud oma kodud evakueerima.

Hispaania on küll turistidele avatud, kuid reisijad peaksid hoolikalt kaaluma, kas praegu on riiki reisimiseks sobilik aeg.