Valmiera maakonna reisimäng paiskab sind enneolematutesse seiklustesse ja viib tuntud lemmikkohtadesse:

  • Valmiera Turismiinfokeskuses ootavad sind alati targad turismispetsid, kes tunnevad läbi ja lõhki Valmiera maakonna rikkalikke võimalusi. Sealt saad kaasa võtta turismimaterjale, mis reisi ajal kindlasti kasuks tulevad, ja soetada suveniire.

  • Zilaiskalnsi kultuuriloo- ja külastuskeskuses ZTornis saab vaadata ajaloonäitust, tõusta virtuaalreaalsuse abil Zilaiskalnsi kohale ja ronida tööstusobjekti – veetorni – tippu. Umbes nelja kilomeetri pikkune sõit ZRailbikesi raudteejalgratastega Zilaiskalnsi külast turbarabasse on põnev nii lastele kui ka täiskasvanutele.

  • Valmiermuiža oli omal ajal peen peatuspaik! Valmiermuiža õlletehases võetakse iga külastaja vastu rõõmsalt ja külalislahkelt, kostitatakse maitsvate ja peente jookidega ning Läti köögi maitsetega. Õlletehasesse ringreisile minnes on kirglike jutuvestjate saatel võimalik oma silmaga näha rahulikku õllepruulimist.

  • Gauja jõetramm on meelelahutus- ja ekskursioonisõiduk Gauja jõel, mis sõidutab reisijaid kindlatel kellaaegadel, võimaldades näha Valmiera silmapaistvamaid vaatamisväärsusi. Trammi juhib giid, kes teeb mõnusa puhkusereisi põnevamaks, vürtsitades reisi erinevate lugudega Valmierast.

  • Muistses Valtenbergi mõisahoones asub Mazsalaca muuseum, kus saab vaadata erinevaid omanäolisi näitusi. Jalutades mõisapargis, mis suunab sind märkamatult lõpuks Salaca kaldaäärsesse looduskaunisse metsaparki, on võimalik näha Salaca vanaoru kõige uhkemat osa.

  • Beverīna puuskulptuuride park on tõeline paradiis, kus inimeste silmad säravad suurest rõõmust ja kuuleb alati külastajate südamlikku naeru. Viie hektari suurune vabaõhu-puhkepark enam kui 80 erineva hiiglasliku õuemängu alaga ja atraktsioonidega meeldib nii suurtele kui ka väikestele. Siin on kuus labürinti (millest suurimat saab külastada alates 18. eluaastast) ja enam kui 370 puuskulptuuri, mis köidavad kõiki.

  • Rūjiena jäätisetehast külastades saab avastada maitsvaima jäätise valmistamise saladusi, osaleda jäätise tegemises ja proovida erinevaid maitseid. Videofilmi kaudu saab pilgu heita tootmisprotsessidele ja teha tutvust huvitavate lugudega tehase algusaegadest tänapäevani.

  • Gauja jõe järskude kallaste Tunnetuste park on Valmiera üks maalilisemaid kohti Gauja kaldal, kus nautides pargi mitmekülgsust saab kogeda hingematvaid seiklusi. Kahe kilomeetri pikkune paljajalu läbitav rada äratab kõik sinu meeled. Ronimisrada puudel meeldib aga kindlasti nii teravamate seikluste austajatele kui ka lastele, kelle oskustele on kohandatud eraldi rajalõik. Üheks ligitõmbavaks meelelahutuseks on võrgust kuubik. Tegemist on kolmel korrusel asuva võrguga piiratud avara puhkealaga, mida ühendavad labürindid erinevate ronimiselementidega.

Pane ringreisimängu radadel kokku mõnus suveseiklus ja pista sisse mõni Valmiera kandi suursündmus!

  • Ansambli Bermudu Divstūris kontsert Valmiera kõlakojas suvehooaja avamisel (9. juunil).

  • Suvisel pööripäeval toimub Valmiermuižas meeleolukas pidu ja turg Gardu Muti (17. juunil).

  • Ghetto Games ergutab Valmieras huvilisi erinevate sportlike tegevustega (1. juulil).

  • Mazsalacas tähistatakse jalgrattapidu Ehrenpreisile 132 (13.–16. juulini).

  • Valmiermuiža etnomuusikafestival üllatab maailmakuulsate staaride esinemistega ning etnodisko, tsirkuse ja paljude muude ettevõtmistega, mis pakuvad huvi nii väikestele kui ka suurtele külastajatele (14.–15. juulini).

  • Valmiera tähistab oma 740. sünnipäeva! Mitmel linnas asuval laval musitseerivad ja tantsitavad rahvast Lätis, aga ka Eestis tuntud muusikud: Citi Zēni, Intars Busulis ja Abonementi orkester, Pienvedēja piedzīvojumi, PRUSAX, Auļi, NOËP jt. Erinevaid tegevusi, seiklusi ja üllatusi on oodata pidupäevade ajal kogu linnas (21.–23. juulini).

  • Valmiera suveteatrifestival rõõmustab teatrisõpru erinevate lavastuste esietendustega teemal „Vastuvõtt“. Etendused toimuvad erinevates pärimusteatri jaoks ebatavalistes kohtades (4.–7. augustini).

  • Valmiera maakonna kodukohvikute päevadel kostitavad kohalikud külalisi maitsva toiduga (5.–6. augustini).

  • Võimas pidu ootab sind Valmiermuižas toimuval baarifestivalil Tinte, kus lavale astuvad 2022. aasta Eurovisiooni võitja Kalush Orchestra ja paljud teised armastatud muusikud (12. augustil).

  • Burtnieksis tähistatakse Burtnieksi järvefestivali (12. augustil).

  • A capella festival Latvian Voices tutvustab vokaalmuusika virtuoose. Toimuvad erinevad meistriklassid ja kontserdid (17.–19. augustini).

  • Suve lõppu kutsub tähistama muusikafestival Lielais blieziens Valmiera kõlakojas (26. augustil).

  • Tomatikasvatuse huvilisi oodatakse VII tomatifestivalile Brenguļis (26. augustil).

Reisi ja võida!

Lae alla ja võta kindlasti kaasa reisimängu kupong ning asu teele!

Näita kupongi ülalnimetatud kohtades ja lase sellele lüüa templid (külastamise järjekord vaba). Loosimises osalemiseks kogu kokku vähemalt kuus templit, lisa kupongile oma kontaktandmed ja saada see kas postiga või too ise Valmiera maakonna turismiametisse (Rīgas iela 10, Valmiera). Kupongi võid läkitada ka e-postiga aadressil tic@valmierasnovads.lv.

Tasub võistelda, sest Valmiera on kokku pannud vägeva auhinnafondi:

Reisides tee palun ka pilte ja videoid ning jaga neid sõpradega somes, kasutades hashtag'i #ValmieraRingreis ja märgi ära @visitvalmiera.

Jälgi mängu uudiseid Visit Valmiera kodulehel ja kohtume Lätis!

Jaga
Kommentaarid