Otsuse kohaselt karistatakse 300 euroga alkoholi tarbimist avalikus kohas, fekaalimist avalikes kohtades, magamist parkides ja muudes avalikes kohtades, söömist või joomist avalikus kohas ning toitlustusasutustes viibimist pärast tööaja lõppu.

Samuti võib oodata ees 300-eurone trahv monumentidele ja mälestustahvlitele ronimise ja neil istumise eest, purskkaevudesse minemise, seal ronimise ja seal suplemise eest ning ettetellitud taksoteenuse pakkumise ja tellimise eest.

Müra vältimiseks määratakse 150 euro suurune trahv avalikus kohas oksendamise ning ehitus- ja paigaldustööde eest ajavahemikus 14.00-17.00 ja 22.00-7.00.

Trahvide määramise otsuses võetakse arvesse eelmise turismihooaja meediakajastusi turistide ebasobivast käitumisest Splitis avalikes kohtades, mis põhjustas linnaelanike seas pahameelt.

Samuti teatati, et peagi kuulutatakse välja pakkumismenetlus turvameeste palkamiseks politsei abistamiseks. „Turismihooaja 90 päeva jooksul on igal õhtul kella 22.00-st kuni kella 4.00-ni hommikul kümmekond turvatöötajat, kes aitavad politseid,“ ütles Spliti abilinnapea Bojan Ivošević. Vahendid turvameeste rahastamiseks eraldatakse linnaeelarvest.