Hongkongi lennufirma Cathay Pacific on firma tegevjuhi sõnul lõpetanud töölepingu kolme stjuardessiga pärast seda, kui neid süüdistati reisijate inglise keele oskuse mõnitamises.

Pühapäeval Hiinast Chengdust Hongkongi suundunud lennu reisija süüdistas stjuardesse inglise keelt mitterääkivate inimeste diskrimineerimises, vahendab Reuters. Stjuardessid naersid reisijate üle, kes soovisid tekki, kuid kasutasid selle asemel sõna „vaip“.

Sotsiaalmeedias levib helisalvestus, kust on kuulda, kuidas stjuardessid ütlevad: „Kui te oskate öelda inglise keeles „tekk“, siis te saate selle.“ „Vaip on põrandal, saate sellele heita,“ lisasid nad.

Cathay Pacificu tegevjuht Ronald Lam ütles Insiderile saadetud avalduses: „Vastavalt ettevõtte poliitikale oleme lõpetanud töölepingu kolme kõnealuse stjuardessiga.“ Reutersi andmetel algatati juhtumi osas sisejuurdlus.

„Soovin veel kord siiralt vabandada kliendi ees ja ka kõigi teiste reisijate ees juhtumi pärast,“ ütles Lam. Ta lisas, et juhib töörühma, kes vaatab üle teenuste kvaliteeti. „Võtame seda väärtusliku õppetunnina ja püüame pakkuda oma klientidele head reisikogemust,“ lisas Lam.

Juhtum tekitas pahameelt ka Hiina riiklikus meedias. Reutersi andmetel süüdistas ajaleht People's Daily lennufirmat inglise keele kummardamises ja mandariini keele halvustamises.

Hongkong on Hiina erihalduspiirkond. Inglise keel on seal endiselt ametlik keel hiina keele kõrval.