Loodus

Sel nädalavahetusel on looduses fookuses toit ja kultuur – tähistame looduskaitsekuud. Aegviidus toimub laupäeval Põdrakanepi Festival – korilusrekted, töötoad metsatoidust, Udmurtide folklooribändi Oshmes kontsert ja metsatoitude laat.

Matkasõbrad võiksid minna Kevadisele kanuuromantikale Ahja jõele, 12 järve süstarännakule koos suitsusauna ja grillgurmeega või Kaitsealade päeva matkale Lahemaale. Siis toimub veel hommikune jalgsimatkatrenn Kõrvemaal, karude pildistamine ja vaatlus Alugatusel, kanuumatk ja leilisaun Soomaal ning matk Meenikunni turbatiikidele ja soosaartele.

Muusika

Neljapäeva õhtul esineb Viljandi Pärimusmuusika aidas pianist Liliane Reiljan. Reede õhtul saab Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia suures saalis kuulata galakontserti „Interpreetide Vaba Lava„. Kõlavad heliteosed klassitsismist kaasajani.

Saku Suurhallis esineb maailmas laineid lööv rokkbänd Måneskin. Posti talu Piknikulava kontserdisarja raames astuvad seal üles Pääru Oja ja Indrek Kruusimaa. Sari toetab ka heategevusprojekti „Kingitud elu“. Igalt piletilt 1€ kogumiskasti.

Festivalid

Kirna mõisa ümbrus on praegu võrratu lilleväli, mis ootab imetlema – selle raames toimub ka üritus nimega Tulbifestival. Põhjalikult uuenenud lilleaias tuleb sel kevadel esitlusele tervelt 96 tulbisorti ning nende hulgas ka maailma kõige mustem tulp!

Türil toimub igakevadine Lillelaat ning Kihlepa külas korraldatakse Võilillefestivali, mis keskendub loodulähedase ja tervisliku eluviisi tutvustamisele. Läbivaks teemaks aastast aastasse on väetoit Eesti loodusest.

Muuseumid ja Muuseumiöö

20. mail on kõigil lemmikloomasõpradel võimalik tulla koos oma lemmikuga Eesti Põllumajandusmuuseumisse. Lisaks paljudele põnevatele tegevustele on võimalus osaleda lemmikloomade võistlusel, võita väärt auhindu ja jäädvustada mõnusad hetked fotonurgas!

Lahemaa Turismiühing tähistab Euroopa kaitsealade päeva Lahemaa piknikupäeva ja muuseumiööga. Korraldatakse piknikuga matk, müüakse piknikupakke, avatud on kohvikud jpm. Õhtul ootavad armsad Lahemaa muuseumid rikkalikku kultuuripärandit avastama. Päev läbi liigub mööda üritusepaiku Lahemaa Liinide hop-on-hop-off buss. Mitmes kohas on võimalik jalgratast laenutada.

Laupäeval toimub üle Eesti Muuseumiöö. Programmis osalevatesse muuseumidesse, mäluasutustesse ja külastuspaikadesse on sissepääs 1 euro.

Muuseumiöö Kadrioru Kunstimuuseumis lõpeb kammermuusikaõhtuga lossi peasaalis, pühendatuna Eesti heliloomingule. Esinevad Mari Poll, Henry-David Varema ja Mihkel Poll.

Muu

Kui oled Ida-Virumaal, mine rattaretkele „Kuidas elad, Narva?„. Värska Kultuurikeskuses toimuvad aga Seto pitsi päevad. Türile minnnes käi läbi Kesk-Eesti romuringilt ning võimalusel põika Abja-Paluojale – seal saab avapaugu Eesti Toidupiirkonna Mulgimaa aasta.
Sangaste lossis toob autoklubi TRF 44 & STREET.EE teieni aasta suurima tuuning- ja hobimasinate show - „TRF44 Cars & Castle 2023