Milline on kõige eredam mälestus Saaremaast ja Abrukast? Mis on selle maakonna pärl?

Seikluse tõeliseks pärliks oli Abruka saarevaht Rein Lember, kes on samal ajal ka sertifitseeritud ilvesepüüdja. Seda siis ajast, kui talvise jääga oli saarele tulnud üksik ilves, kes pisikese saarekogukonna ellu segadust hakkas külvama. Kindlasti tuleb pärliks pidada ka viisi, kuidas on mugavaim Abrukale pääseda: selleks on sulnis tunnine jahisõit, mille hulka kuuluvad ka värsked maasikad, pisikene mullivein ja vestlused merest ning elust. Kapteniks on sellel 32-jalasel jahil nimega Printsess Roosi igapäevaselt hoopis Saare Arenduskeskuse juhatajana tegutsev Rainer Paenurk, kes on tartlasena leidnud enda jaoks mere.

Kuhu soovitaksid minna inimesel, kes pole sealkandis kunagi varem käinud?

Kui jätta nüüd Abruka korraks kõrvale, siis kindlasti tasub minna uudistama Saaremaa südames asuvaid Pidula kunagisi kalakasvatustiike, kuhu mehega saarele tulnud Janet Väärtnõu on ehitanud uhke wakepark’i. Lisaks vees lustimisele pakutakse suurepärast pitsat, kokteile ja võimalust metsade keskel vaikuses lesida. Täiesti teistsugune Saaremaa, kui me kõik teame!

Kas sul oli seoses Saaremaaga mõni eelarvamus ning kas see muutus pärast külastust?

Saaremaa on muutunud viimaste aastakümnetega „laulupeoks“, seda eriti suvel. Minu eelarvamust muutiski see, et kui minna peamistest kuurortidest välja, sõita veelgi väiksematele saartele või Saaremaa keskele, siis seal on rahu ja vaikus.

Jaga
Kommentaarid