Alates 8. maist 2023 on kõik Go Busi piletid saadaval FlixBusi veebilehe, mobiilirakenduse ja Go Busi veebilehe kaudu. Lisaks on reisijatel võimalik soetada bussipileteid Tallinnas, kus FlixBusil on esindus FlixShop näol koos kohapealse teenindusega. FlixBus laiendab sihipäraselt oma rohevõrgustikku Balti riikides, pakkudes mugavaid reisivõimalusi nüüd juba enam kui 380 bussipeatusest Eestis.

Flix and Go Bus ühendavad jõud ja platvormid

FlixBusi partnerlus Go Busiga sai alguse eelmisel aastal, kui GoBus avas oma esimesed rohelised liinid. Senise koostöö raames müüs Go Bus oma pileteid vaid osaliselt FlixBusi platvormil. Nüüd asutakse koostöös järgmisele tasemele ja Go Bus hakkab müüma pileteid oma veebilehe GoBus.ee kaudu, kasutades FlixBusi pakutavat otsingumootorit, mis suunab kliendid tehingu lõpuleviimiseks ja piletite broneerimiseks FlixBus.ee veebilehele.

„Meil on hea meel, et eelmisel aastal alanud koostöö Euroopa suurima bussifirmaga FlixBus on olnud edukas, pakkudes nii kohalikele kui ka rahvusvahelistele reisijatele mugavat võimalust soetada Eesti sisereisidele pileteid,“ ütles Go Bus juht Andrei Mändla. „Nüüd saavutab koostöö uue taseme ja bussipileteid saab osta otse Go Busi kodulehelt tänu FlixBusi otsingumootorile. Lisaks siseriiklikele liinidele annab see võimaluse planeerida oma reis ka kaugemasse sihtkohta.“

Flix SE on reisitehnoloogia sektori juhtiv ettevõte, mis asutati 2013. aastal Saksamaal. Ettevõte pakub mugavaid ja soodsaid reisivõimalusi Euroopas ja kogu maailmas läbi oma FlixBusi ja FlixTraini teenuste. Eesti turul on FlixBus tegutsenud juba pea kolm aastat, alates ametlikust Balti riikide turule sisenemisest juunis 2020. Samal ajal alustas ettevõte ka oma laialdaste kohalike ja rahvusvaheliste ühenduste teenuste pakkumisega Leedus ja Lätis.

FlixBus’I on Eestis lai võrgustik

Hetkel ühendab FlixBusi võrgustik Eestis enam kui 380 bussipeatust, opereerides 37 riigisisesel ja kuuel rahvusvahelisel liinil. GoBus FlixBus’i suurim koostööpartnereid Eestis, kes täidab pea 70% protsenti kogu ettevõtte Eesti sisestest tellimustest.

„Tänu tihedale koostööle kohalike vedajatega ja eelkõige Go Busiga, kui Eesti turu tugevaima tugisambaga, suudame meie FlixBus’is pakkuda turu kõige arenenumat ja laiemat ühendusvõrku,“ ütles Michal Leman, FlixBusi tegevdirektor Poolas, Ukrainas ja Balti riikides. „Balti riigid on kiiresti arenev turg, mis kogub turismisihtkohana jätkuvalt huvi ja populaarsust, kuid ei ole siiski veel nii hästi seotud teiste Euroopa Liidu liikmesriikidega. Seepärast on meie missiooniks vastata nõudlusele ja me töötame pidevalt oma teenuste arendamise nimel, et pakkuda rohkem taskukohaseid ja lihtsalt kasutatavaid reisivõimalusi. FlixBusi kiire kasvu näiteks on see, et alates eelmisest suvest lisasime Eestis oma võrgustikku üle saja uue peatuskoha.

Tallinnast saab FlixBus’iga otse reisida 24 rahvusvahelisse sihtkohta Euroopas. Otse on võimalik jõuda sellistesse Euroopa linnadesse nagu Vilnius, Varssavi, Berliin või Praha ning lihtsa ümberistumisega ka kaugematesse sihtkohtadesse nagu Hamburg, Viin või Budapest. Tallinn on kujunenud oluliseks keskuseks Balti riikides ning saanud üheks peamiseks FlixBusi sõlmpunktiks, kus ristuvad mitmed liinid, võimaldades reisijatele lihtsat ja mugavat reisimist ning ümberistumist teistele rahvusvahelistele suundadele. Eelmise aasta augustis 2022 avas ettevõte just siin piirkonna esimese Flix Shopi, mis asub Tallinna bussijaama kõrval, kus reisijad saavad kohapeal infot, abi ja pileteid osta.

Roheline kaubamärk ja roheline sisu

Ettevõtte särav roheline kaubamärk viitab ka teekonnale rohelisema keskkonna ja süsinikuneutraalsuse poole. Flix katsetab pidevalt erinevaid lahendusi, et kiirendada teekonda dekarboniseerimiseni. Näiteks testis ettevõte transpordil päikesepaneele ja tõi turule esimesed biogaasil sõitvad FlixBus’id. Ettevõte tegeleb projekti HyFleet kaudu ka vesinikkütuse kasutamise lahenduse väljatöötamisega. Peale selle teeb Flix koostööd Daimleriga, mille eesmärk on kokku panna elektriline kaugliini buss, mis seejärel rohelisse autoparki tuua.

Hiljuti liitus ettevõte teaduspõhise sihtmärgi (Science-Based Target) algatusega, mis annab ettevõtetele täpsed juhised oma heitkoguste vähendamiseks kooskõlas Pariisi kokkuleppe eesmärkidega. Selle raames seadis Flix endale konkreetsed eesmärgid heitkoguste vähendamiseks aastaks 2032, mis on esimene verstapost teel täieliku dekarboniseerimise poole. Peagi avaldab Flix ka oma esimese ESG aruande 2022. aasta kohta, mis on kooskõlas ülemaailmse standardiga Global Reporting Initiative (GRI), ja mis aitab ettevõttel uurida ja mõõta oma jätkusuutlikkusele orienteeritud eesmärke.