Suurima turuosaga lennufirma oli aprillis airBaltic, teenindades 23% kõikidest reisijatest ja pakkudes valikut lennata 10 sihtkohta. Ryanairi turuosa oli 17%, Lufthansal 12% ja Finnairil 9%.

Aprillis sai regulaarlendudega lennata 27 otsesihtkohta ja tellimuslendudega 8 sihtkohta. Regulaarlendudel lennati traditsiooniliselt kõige enam Helsingisse ja Riiga, kuhu toimub vastavalt 50 ja 30 lendu nädalas. Regulaarlendude keskmine täitumus oli aprillis 74%, mullu samal ajal 66%.

airBalticul neli uut liini

AS-i Tallinna Lennujaam juhatuse liikme Eero Pärgmäe sõnul toob airBaltic selleks suveks Tallinnasse täiendava lennuki ja kasvatab seeläbi märkimisväärselt oma lendude mahtu Tallinnas. „Mai esimestel päevadel avasime neli uut airBalticu liini: Spliti, Rhodose, Dubrovniku ja Heraklioni. Suveks taasavati Berliini otseliin nelja väljumisega nädalas ja Oslo liin kahe väljumisega, mis koos Norwegiani ühendustega tagab Oslosse seitse väljumist nädalas. Suvesihtkohtadesse Malagasse ja Nice’i saab nüüd lennata juba kolmel päeval nädalas, Pariisi sagedus kasvab nelja väljumiseni nädalas,“ rääkis Pärgmäe.

Itaalia sõpradel on sel suvehooajal valikus kolm Ryanairi sihtkohta, milleks on Milano (Bergamo), Rooma (Ciampino) ja Veneetsia (Treviso), lisaks lendab Milano Malpensa lennujaama Wizz Air. Kreeka lennufirma Aegean alustab 16. mail otselendudega Ateenasse, mis võimaldab pealinna avastamisele lisaks mugavat ümberistumist kogu Kreeka avastamiseks.

Populaarne Türgi

Aprillis algas ka väga aktiivne Türgi puhkusehooaeg, mis tõstis Antalya viie suurima reisijate arvuga sihtkoha hulka Tallinnas. Suve tipphooajal toimub Tallinnast Antalyasse kuni viis lendu päevas (regulaarlennud SunExpressiga ja tellimuslennud). Mais alustab ka Smartlynx tellimuslendudega Tallinnast Korfule ja Montenegro võludest huvitatud saavad lennata otse Tivatisse.

Regionaalseid lennujaamasid läbis aprillis kokku 5421 reisijat, sh teenindati Kuressaares 3396 reisijat ja Kärdlas rekordilised 1348 reisijat. Ruhnu lennuvälja läbis 343, Pärnu lennuvälja 312, Tartu lennujaama 22 ja Kihnu lennuvälja 4 reisijat. Pärgmäe sõnul on ka regionaallennujaamades häid uudiseid, sest 25. mail alustab taas Helsingi-Pärnu lennuliin, mida teenindab NyxAir.