Kuus nädalat tagasi algatatud üleskutse Protect Passengers: Keep EU Skies Open on allkirjastanud üle 700 000 reisija. Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen pole veel tunnustanud EL-i reisijate, kes on korduvate streikide tõttu ning lendude tühistamise ja hilinemise tõttu palju kannatanud, mitmeid üleskutseid rakendada vajalikke meetmeid. Prantsusmaa kaitseb riigisiseseid lende, samas kui EL-i ülelende Saksamaalt, Hispaaniast, Itaaliast, Suurbritannias ja Iirimaalt tühistatakse palju. Itaalia ja Kreeka kaitsevad ülelende lennujuhtide streikide ajal ning nüüd peab EL-i komisjon nõudma, et Prantsusmaa teeks sama.

„Pärast 52 päeva kestnud Prantsusmaa lennujuhtide streiki 2023. aasta esimese nelja kuu jooksul, mille tõttu kogesid üle 730 000 reisija, et nende lend tühistati, ei ole president Ursula von der Leyen ikka võtnud kasutusele vastavaid meetmeid,“ sõnas Ryanairi pressiesindaja. Von der Leyen pole tunnustanud ka üle 700 000 reisija allkirja saanud üleskutset.

„On aeg, et EL-i komisjon kaitseks ülelende Prantsusmaa lennujuhtide streikide ajal, nagu seda teevad juba Itaalia ja Kreeka. Kui lennujuhid tahavad streikida (mis on nende õigus), siis peaksid nad tühistama siselende ja kaitsma ülelende, mitte tühistama EL-i ülelende Saksamaalt, Hispaaniast, Itaaliast ja Suurbritanniast,“ lisas pressiesindaja.

Ryanair kutsub EL-i reisijaid üles aitama neil saada üleskutsele miljon allkirja.