Mõned nädalad tagasi sai uus Eesti lennufirma Marabu Transpordiametilt tegevusloa kommertslendude alustamiseks. Marabu ja Nordica sõlmisid selle aasta alguses pikaaegse koostööleppe mille alusel pakub riiklik lennufirma uuele lennuettevõttele teenuseid kolme Airbus A320neo lennukiga.

Suurimaks turuks peab Marabu Saksamaad, kuid Eesti ettevõttena lubati hakata suvel pakkuma ühendusi ka Tallinnast Münchenisse ja Hamburgi. Tallinnast alustatakse lende alates 21. maist Münchenisse ja alates 16. juunist Hamburgi. Nüüd pole aga Marabu kodulehel ühtegi Tallinn-Müncheni reisi ei maikuuks ega juuniks.

Reisijuhi lugeja sõnul tühistas Marabu 22. mai lennu Münchenisse. „Äärmiselt pettumust valmistav ja reisiplaane sassi lööv olukord. Uus lennufirma tuli turule suure ilutulestikuga kuid esimene kokkupuude on juba negatiivne,“ väljendas lugeja oma pettumust. Ta lisas, et tal pole õigust kompensatsioonile, kuna etteteatamine oli 17 päeva varem. „Kasuta Marabu lennufirmat ja saad täiesti tasuta tühja maksta.“

Kuvatõmmis

Praegu on selge, et Marabu on ka teised Tallinnast väljuvad reisid tühistanud.

Juuli on alguseks optimaalsem

Marabu esindaja vastas Ärilehele, et esialgu oli tõesti plaan alustada lendudega juba mais, kuid siiski tuli need edasi juulikuusse lükata.

„Lennuplaanide analüüsimise käigus nägime, et Eesti liinide paremaks käivitamiseks on optimaalne alustada nendega juulis. Ootame väga, et saaksime avada Marabu otselennud Tallinnasse ja pakkuda kõigile Eestis häid ühendusi,“ kommenteeris Paul Schwaiger, lennufirma Marabu tegevjuht.