Riias toimub kogu aeg midagi – näiteks tänavate üleskaevamised, nagu meilgi Tallinnas. Riias aga toimub suur osa kaevamisi seoses Rail Baltica rajamisega, nii et näiteks bussijaama ümbrus näeb välja nagu arheoloogiliste mälestiste väljakaevamise piirkond. Kui aga liikuda bussijaamast vanalinna, on kõik jälle ilus. Rääkimata sellest, et kuigi pole vaid paar aastat korralikult Riias käinud (ainult mõne korra läbi sõitnud), on siia tekkinud nii mõnigi uus ütlemata äge koht. Tutvustame neist kolme.

Āgenskalns Market

Āgenskalnsi turuhoone on üks 20. sajandi ratsionaalse juugendstiili näiteid. Restaureeritud turuhoone sai valmis eelmise aasta mais ja praeguseks on see saanud populaarseks kogunemiskohaks, kust osta endale kõikvõimalikku värsket kraami ja einestada turuhoone teise korruse mõnusates restoranides.

Āgenskalns Market

Āgenskalnsi turule on antud riikliku kultuurimälestise staatus. 1914. aastal ehitatud turupaviljon restaureeriti põhjalikult aastatel 2018–2022 ja lisati algsele kontseptsioonile mitmeid kelmikaid aksessuaare nagu näiteks imelised Itaaliast pärit lühtrid.

Riia Stradinsi ülikooli anatoomiamuuseum

Veidi üle paari aasta avatud olnud RSU anatoomiamuuseumis saad näha ebatavalist ajaloolist kogu – see on õige koht inimkehade mitmekesisuse tundmaõppimiseks. Muuseumis saad näha seda, mis on tavaliselt nähtav ainult kirurgile või anatoomile.

RSU anatoomiamuuseumi kogu koosneb mitmest tuhandest erinevast ja ebatavalisest esemest – inimese normaalse ja patoloogilise anatoomia, embrüoloogia, teratoloogia (kaasasündinud anomaaliad) eksponaatidest, anatoomiapreparaatidest ja väljakaevamistel ja ekspeditsioonidel saadud antropoloogilisest materjalist.

Herbary Riga

Imelise miljööga Herbary katuserestoran asub Galerija Riga ostukeskuses. See pakub mõnusat õhkkonda, parimaid kokteile kogu Riias ja sõna otseses mõttes taevalikku vaadet linna katustele.

Herbary asub klaasist „kasvuhoones“, kus varakevadel saab tunda end kui kuumal suvepäeval ja kui päris suvi on käes, siis on mõnus istuda terrassil sooja päikese ja kosutava tuuleõhu käes. Kokteili kõrvale pakutakse ka maitsvaid snäkke.

Meile oli kaetud laud vaatega vanalinnale.

Loomulikult ei tasu ühelgi Riia reisil jätta külastamata neid vanu armsaks saanud paiku ja vaatamisväärsusi nagu Püssirohutorn, Toomväljak, Riia Börsi kunstimuuseum, Riia Ajaloo- ja laevandusmuuseum, Vabadussammas, Mustpeade maja, Riia loomaaed, Liivi väljak, Raeväljak, Püha Peetri kirik, Konvendi hoov ja Jaani hoov, Riia Keskturg, Läti rahvusraamatukogu ja Kipsala saar. Kindlasti tasub ringi jalutada Riia imekaunites parkides ja miks mitte külastada ka meie naaberriigi muusika- ja kultuurielu uhkust Läti Rahvusooperit.

Vaata fotosid kevadisest Riiast:

Hetkel kuumad soodustused

8.mail algas Lux Expressil suur rahvusvaheliste liinide sooduskampaania. See tähendab, et nädala jooksul on võimalik Tallinnast Riiga saada ülihea hinnaga pileteid (reisimise periood kestab kuni 21.06). Uuri kampaaniapiletite kohta SIIT!

Tallinki lojaalsusprogrammi Club One’i liikmed saavad broneerida majutuse hotellis Tallink Hotel Riga juuni lõpuni 25% hotelli tavahinnast soodsamalt. Club One’iga saab liituda tasuta Tallinki kodulehel – SIIN!

Jaga
Kommentaarid