Mine loodusesse!

Sellel nädalal on looduse märksõnadeks õitsemine, vitamiiniderohke metsatoit ja linnulaul. Kui sa pole varem käinud giidiga Eesti looduses matkal, siis soovitaks soojalt.

Näiteks kevadine kanuuromantika Ahjal, matk Viitnalt Ohepalusse või jalgsimatk kelgukoertega. Siis veel õhtune aerutamine Pärnus, päikeseloojangumatk kanuudel Emajõe-Suursoos ja Setomaa või Taevaskoja avastamine e-fat ratastega. Nimekiri veel siin ei lõpe, näiteks veel Avastusretk SUP-lauaga Soodla jõel ja jalgsimatk Jussi kanarbikunõmmel. Loodusturismi Ühingu lehelt leiad veel rohkemgi üritusi, mis sind Eestimaa loodusega mõnusasti kurssi viivad.

Kuula head muusikat!

Reede õhtul toimub ERSO kontsert ja nädala lõpuni saab võtta osa Jazzkaare mõnusatest üritustest. Festivali koduks on loomingulist keskkonda pakkuv Telliskivi Loomelinnak.

Kuhu veel minna?

Tallinnas toimub Coffee Festival, kus külastajat ootavad mõnus muusika, meeleolukas programm ja oivaline aroom. Lisaks kohvile on festivalil esindatud muud kuumad joogid nagu tee ja kakao. Tartus on Tudengipäevad – korralik möll hommikust õhtuni.

Pühapäeval toimub üle Eesti Avatud kalasadamate päev, kus saab maitsta kohalikku kalatoitu, osta kaasa värsket kala ja kalatooteid ning võtta osa kogupereüritusest. Külastajate meelt lahutavad paadisõidud ja muusikalised kollektiivid ning lastele toimuvad kalaõpitoad, teadusteater, virtuaalreaalsus ja õngekoolitused.

Haapsalusse minnes võid juba õudusest ette väriseda – käimas on Õudus- ja Fantaasiafilmide Festival HÕFF.

Laupäeval toimub ka Eesti Veinitee hooaja avamine, kus 17 Veiniteele kuuluvat talu avavad oma uksed külastajatele. Toimuvad täistunniekskursioonid, degusteerimised ja üllatused.

Või kui liigud Lääne-Virumaa kandis, võta ette nädalalõpp Rakveres – siit leiad sealsed näitused, kontserdid, lavastused, kinohitid, kirjanduse üritused ja isegi info seal toimuva koertenäituse kohta.

Usinamad praegu venitavad lihaseid, sest 1. mail toimub muidugi suurjooks ümber Viljandi järve.