Nii Eestis, Lätis, kui ka Leedus vastasid inimesed Citadele panga tellitud uuringus 32 protsendi ulatuses, et neid pole erinevad sündmused, nagu pandeemia, sõda Ukrainas, inflatsioon jms, kuidagi mõjutanud, kui võtta arvesse reisiplaanide tegemist. Samuti ligi kolmandik vastajatest ehk 29 protsenti märkis, et nemad valivad kriiside tõttu märksa hoolikamalt oma sihtriiki ning uurivad eelnevalt seal valitsevat olukorda.

25 protsenti Eesti inimestest väldib reisimist riikidesse, kuhu jõudmiseks tuleb lennata konfliktipiirkondade otseses läheduses. Siin erines teistest kõige rohkem Läti inimeste vastus. Kui Eestis valib lendu hoolikamalt 25 protsenti ja Leedus 28 protsenti inimestest, siis Lätis jäi see number 13 protsendi peale. 22 protsendi inimeste sõnul ostavad nad konfliktide mõjul nüüd hoolikamalt endale reisikindlustust. 17 protsenti eestlastest valivad lihtsalt odavamaid sihtpunkte.

Citadele panga Eesti filiaali jaepanganduse juht Marina Hakiainen sõnas, et reisikindlustuse vastu suurema huvi näitamine on kindlasti hea märk, kuigi meeles peaks pidama, et kindlustus on vajalik ka ilma konfliktideta. „Kindlustuse eesmärk ongi tagada kindlus ootamatute juhtumite põhjal, mis võivad tabada ka rahulikult basseini ääres puhkust veetes. Parim viis ongi siin ilmselt tellida pangakaart, millega on seotud reisikindlustus. Siis ei pea muretsema, et kindlustuse ostmine lihtsalt ununeb,“ lausus Hakiainen.

Enne reisi tasuks kindlasti oma pangast uurida, kas pangakaardiga kaasneb ka reisikindlustus. Samuti võiksid kaaluda kindlustuspoliisiga lisaks pakutavat kindlustustüüpi, näiteks erakorralise meditsiiniabi või reisi tühistamisega seotud kindlustust. See aitab otsustada, kas kindlustuspoliis vastab konkreetse reisi vajadustele. Pangakaardiga kaasas käiv reisikindlustus pakub mitmesuguseid hüvesid, näiteks meditsiiniabi, pagasikahju, reisi ära jäämine ja katkemine ning väljasõidule hilinemine, samuti ka rendiauto omavastutuse kindlustus.