120 000 eurot maksev reis sisaldab veini ja maitsvat toitu. Lende plaanib Zephalto hakata pakkuma 2025. aastast. „Koostöös Prantsuse kosmoseagentuuriga töötasime välja õhupalli kontseptsiooni,“ ütles Zephalto asutaja Vincent Farret d'Astiès Bloombergile.

Lend algab 90-minutilise õhkutõusuga. Seejärel veedavad reisijad kolm tundi stratosfääris 15,5 miili kõrgusel, enne kui nad hakkavad tagasi Maale tulema. Kõik lennud väljuvad Prantsusmaalt.

NASA andmetel algab kosmos ametlikult alles 50 miili kõrgusel Maa keskmisest merepinnast. Teised ütlevad, et tegelikult algab see alles Kármáni joonel, mis asub 62 miili kõrgusel. „Me valisime [15,5 miili] kõrguse, sest seal on 98% atmosfäärist sinu all, nii et saad nautida Maa kumerust sinisel joonel,“ ütles Farret d'Astiès Bloombergile. „Sa oled kosmose pimeduses, kuid ilma null gravitatsiooni kogemuseta.“ Ettevõtte stratosfääri õhupallid toodavad vaid 26,6 kilogrammi süsihappegaasi.

Zephalto ei ole ainus ettevõte, mis pakub võimalust kosmosse reisida. Ettevõte Space Perspective plaanib pakkuda 2024. aastal võimalust näha tähti süsinikdioksiidi neutraalses 360-kraadise vaatega kerakapslis. Ettevõtted Jeff Bezose Blue Origin ja Richard Bransoni Virgin Galactic on lennutanud juba reisijaid kosmosesse. Varsti avaneb reisijatel võimalus ka ööbida kosmoses, kui avatakse Orbital Assembly Voyager Station.