Mida teha looduses?

Selle nädala loodus toob meile sinilillevaibad, tärkavad ülased ja näsiniin, valmib söödav metsatoit, näiteks nurmenukk. Saabub pesitsusaeg ja sellega koos räätsarahu. Loodusesse minnes võta ette näiteks kevadine kanuuromantika Ahja jõel, päikesevõtukas Võhandul või jalgsimatkatrenn Kõrvemaal. Samuti võib huvitav olla Setomaa avastusretk e-fat ratastega, päikesetõusu kanuuretk Emajõe-Suursoos või õhtune aerutamine Pärnus.

Kuhu minna sportima ja mida teha perega?

Tule koolivaheaja üritusele Tallinna Teletorni. Pered on oodatud ka KUMUsse, kus tehakse lühitutvustus näituse „teamLab. Hõljuvad õied igavikumeres„ kohta.

Spordihuvilistel on kaks suurt valikut: Rakveres toimub Vallimäe jooks ning Lõuna-Eestis Võhandu maraton.

Mis kontserdid tulemas on?

Muusikasõpru rõõmustab Jazzkaar, mille raames toimub ka tasuta kontserdide päev. Viljandis toimub Jazzkaareke ning Festival Credo raames esineb Narvas Gruusia Patriarhaadi koor Basiani. Lõuna Eestis toimub aga XXVII meestelaulu päev ning Jõhvis kontsert nimega Rhythms of Doubt. Esinevad Theodor Sink (tšello) ja Momir Novaković (akordion).

Millist näitust võiks vaatama minna?

Adamson-Ericu muuseumis on üleval näitus „Puude taga on mets„. Lennusadama uusim näitus „Venezia„ annab haarava ülevaate Veneetsia vabariigi tõusust, kõrgajast ja langusest ning linna tänastest heitlusest merepinna tõusu ja massiturismiga. Tallinna Teletornis on meremaalide näitus ning Pärnus näeb Eesti Tervisemuuseumi näitust heaolust, vaimsest tervisest ja tasakaalust.

Mis veel põnevat toimub?

Tartus toimub nädalavahetusel Maamess. Viljandis aga hakkavad jalad tatsuma, sest algab tantsunädal. Tantsu jagub igaühele, kel huvi tantsu näha, vaadata, kuulda, selle üle arutleda ning loomulikult tantsida.

Narva kunstiresidentuur (NART) ja Eesti Kaasaegse Kunsti Arenduskeskus (EKKAK) kutsuvad osa võtma kahe linna vahelisest kunstibusside programmist. Kunstibussi pileti saab soetada Fientast ja selle hinnaks on 10€. Pilet sisaldab bussisõitu, näitusepileteid, giidituure ja kohtumisi kunstnikega.