Hollandis asuvad Keukenhofi aiad on tuntud oma iga-aastase kevadise tulbi festivali poolest ja Prantsusmaa Provence on kuulus lillade lavendlitaimede poolest.

Aga miks mitte minna kevadiste õite nautimiseks mõnda Euroopa vähemtuntud paika? Siin on mõned parimad kohad, kus saab Euroopas ilma rahvamassideta lilli näha, alates looduslikest metsalillede väljapanekutest kuni hoolitsetud aedadeni.

Naudi imeilusaid tulbipõlde Inglismaa lossialal

Kuni mai alguseni on Inglismaal Lääne-Sussexis asuv Arundeli loss ümbritsetud merega punastest ja kollastest tulpidest. Iga-aastane väljapanek on paigutatud 11. sajandist pärineva lossi kaitsevallide ette ja seal on 100 000 tulpi 120 liiki.

Kesk-Itaalias asuv Umbria jääb Toscanasse suunduvatel turistidel sageli kahe silma vahele, kuid see on koduks ühele Euroopa kõige suurejoonelisemale kevadisele metsalillede põllule.

Sibillini mägede südames asuv Castelluccio küla puhkeb värvidesse mai keskpaigast juuli keskpaigani.

Tasandikel õitsevad rukkililled, moonid, rapsid, nartsissid ja võililled.

Vaadake Itaalias asuvas Umbrias metsalillede õitsemist

Külastage aprilli lõpus ja mai alguses Hispaanias asuvat Astuuriat, et maitsta traditsioonilist siidrit, mida ümbritsevad õitsvad õunapuud.

Põhja-Hispaania „Siidripiirkond“ keerleb peamiselt Nava ja Villaviciosa linnade ümber, kus saab jalutada viljapuuaedades ja pildistada oosasid ja valgeid lilli.

Tutvu lillesaarega Bodeni järvel, Saksamaal

Mainau saar on botaanikaaed Bodenjärves, Saksamaa edelaosas. Aed on avatud aastaringselt, seal asub barokkstiilis liblikate maja ja seal leidub õitsevaid lilli aastaringselt.

Külastage seda kevadel, kui lisaks sadadele tulpidele, rododendronitele, lõhnavatele roosidele ja värvilistele daaliatele, saab avastada ka iga-aastast orhideede näitust.

Krookused tulevad ellu Poola Tatra mägedes

Zakopane ei asu Krakowist kaugel ja pakub suurepärase loodusesse põgenemise võimalust. Keset Tatra mägesid asuvad linna matkarajad on kevadel lillade krookustega kaetud.

Ilm määrab, millal lilled õitsevad, mis võib toimuda igal ajal märtsist aprillini. Seega kui on plaanis seda kaunist kohta külastada, tasuks enne jälgida ilmateadet.

Saa osa pikalt õitsevatest lupiinidest Islandil

Island ei pruugi olla esimene koht, mis pähe tuleb, kui mõelda õitsevatele lillepõldudele. Kuid riigis saab nautida kaunite lupiiniväljade vaadet, mis õitsevad juunis ja juulis.

Purpurpunaseid lillevälju võib leida üle kogu riigi, kuid kõige maalilisemate vaadete saamiseks suunduge Skogafossi joa juurde või Viki külla.