Kogukama kehaga Ameerika blogija ja sisulooja Jae'lynn Chaney alustas petitsiooni, et survestada Ameerika Föderaalset Lennuametit nõudma, et lennuettevõtjad aitaksid suurema kehakaaluga reisijaid.

Laupäeva hommikuks oli petitsioonil üle 4000 allkirja.

„Lennureisid peaksid olema mugavad ja kättesaadavad kõigile, sõltumata nende suurusest. Minu partner ja mina oleme kahjuks kogenud lendamisel diskrimineerimist ja ebamugavust,“ kirjutas Chaney oma petitsioonis.

Chaney sõnul sai ta lennul Denverisse diskrimineerimise osaliseks, sest tema kohta öeldi õelaid kommentaare ja naist vaadati halvustava pilguga. Ta kirjeldas veel üht lendu, mille käigus sundis lennufirma teda vaid ühel istmel istuma ning istme käetoed põhjustasid talle valu ja koguni verevalumeid.

„Selline ülekaaluliste reisijate väärkohtlemine on vastuvõetamatu ja rõhutab tungivat vajadust parema poliitika järele, mis kaitseks kõigi reisijate väärikust ja õigusi, olenemata nende suurusest. Kahjuks kogevad ülekaalulised reisijad lennates sageli ebamugavust ja diskrimineerimist,“ ütles Chaney.

Ta lisas, et Föderaalne Lennuamet peab nõudma, et kõik lennufirmad rakendaksid selget kliendipoliitikat, mis seaks esikohale kõigi reisijate mugavuse ja heaolu. See poliitika peaks sisaldama selgemsif suuniseid suuremate reisijate teenindamiseks, näiteks suuremate istmete, turvavöö pikendamise ja alternatiivsete istekohtade pakkumise kohta.

Chaney nõudis avalduses ülekaalulistele inimestele lisamugavusi ja vajaduse korral täiendavat abi lennujaama töötajate poolt. See hõlmaks näiteks ratastooliga abistamist ja eelisjärjekorras pardale minekut.

„Kogukamate reisijate väärkohtlemine ja diskrimineerimine on üks oluline probleem, millega tuleb tegeleda,“ ütles ta.