Märtsi lõpus läks lennundusmaailm üle suvisele lennugraafikule ja nii ka Tallinna lennujaam, kust saab sel hooajal otse lennata 47 sihtkohta. Tallinna lennujaam prognoosib, et sel aastal jõuab reisijate arv ligi 3 miljonini.

Lennujaam on tihedaks suveks valmis. Märtsi alguses kuulutas Airports Council International (ACI) World koostöös reisitehnoloogiaettevõttega Amadeus välja 2022. aasta lennujaamateenuste kvaliteedi (ASQ) auhinna võitjad ning Tallinna lennujaam tunnistati Euroopa parimaks lennujaamaks kahe kuni viie miljoni reisijaga lennujaamade seas.

„See auhind kuulub sõna otses mõttes igale Tallinna lennujaamas töötavale inimesele, sest reisijad annavad küsitluse raames tagasisidet enam kui 30 aspektile lennujaamas,“ ütles Tallinna Lennujaam AS-i juhatuse esimees Riivo Tuvike.

Lennujaamas lennundusjulgestuse eest vastutava G4Si juhatuse esimehe Priit Sarapuu sõnul on selline tunnustus suureks komplimendiks tehtud töö eest. „Lennunduse turvareeglid on karmid ja teenuse kvaliteedis kompromisse ei tehta. Inimesed peavad mõnikord julgestuskontrolli läbimist küll ebamugavaks, kuid see tagasiside näitab, et reisijad ikkagi hindavad ja tunnustavad meie tööd. Usun, et määravaks sai seejuures meie aastatega omandatud kogemus Eestis ja ka suur rahvusvaheline oskusteave.“

Suvehooaja hakul on paslik ühtlasi meelde tuletada, et lennureisi viperusteta kulgemise tagab hea ettevalmistus. Enne reisi jälgige reisidokumentidele esitatavaid nõudeid ja tulge lennujaama kaks tundi enne lennu väljumisaega. Lisaks võtke arvesse järgnevad näpunäited.

  • Tallinna lennujaama ja lennufirmade kodulehtedelt leiab eeskirjad, kust leiad info nii keelatud esemete kui ka ohtlike ainete kohta – saad teada, mida võib ja mida ei või pagasisse panna.

  • Pakenda juba kodus vedelikud taassuletavasse ühe liitri suurusesse läbipaistavasse kotti. Ühe pudeli või potsiku maht tohib olla maksimaalselt 100ml. Kui kodus sellist kotti pole, siis on võimalik näiteks lennujaamast see varem kohale minnes soetada. Tasub teada sedagi, et julgestuskontrolli silmis ei ole vedelik üksnes voolav, vaid ka vedeliku ja tahke aine segu, näiteks või ja pasteet. Kui ei tea kohvrit pakkides, mida tohib lennule kaasa võtta, siis helista Tallinna lennujaama reisijainfo numbril 605 8888.

  • Ära pane äraantavasse pagasisse akupanka või varuakusid.
    Akupangad ja lisaakud võivad minna lühisesse – see on üks suurimaid tulekahjude tekke põhjusi pagasiruumides. Käsipagasis on teatud tingimustele vastavate akude ja akupankade transport lubatud.

  • Julgestuskontrollis võta välja nii vedelikud läbipaistava kotiga kui ka kõiksugu elektroonilised seadmed. Keelatud esemete või ohtlike ainete kahtluse korral peavad julgestustöötajad alati pagasit kontrollima ja see kulutab nii sinu kui ka teiste järjekorras seisvate inimeste aega.

  • Võta enda küljest ära ehted, mis võivad anda alarmi, ja tee ka taskud tühjaks.