Eestist tehtavate välisreiside arv on kahanenud ligikaudu 200 000 võrra, kuid ei saa väita, et meie inimeste soov reisida on päris kadunud. Nüüd tehakse seda pigem paremini läbimõeldult. Ettevõttega AirGuru on viimase aasta jooksul kogu Baltikumis lennanud 32 400 inimest ja Eestis üle 3000 inimese. Ettevõte on populaarsust kogunud mugava ja kiire kasutajakogemuse, ahvatlevate kampaaniate ja soodsate pakkumistega.

Kiputakse arvama, et rahakotisõbralikult ei saagi enam reisida, ent tegelikkus on vastupidine. Soodsalt reisimine on endiselt võimalik, kui oma puhkust veidi läbimõeldumalt planeerida. Järgnevalt tutvustame rahakotisõbralikke nippe, mis meelepärase reisi hea hinnaga kätte toovad.

Esimese nõuandena soovitame välja otsida reisimaailma peidetud pärlid ehk viimase hetke pakkumised

See on parim viis saada väga hea hinnaga lennupileteid ja hotelle ning suurelt säästa. Tuleb lihtsalt pakkumistel aeg-ajalt silma peal hoida ning olla tähelepanelik, kuna reisikuupäeva lähenedes muutuvad ka hinnad ja enamasti vaid paremaks.

Viimase hetke pakkumiste puhul tuleb olla kärme.

Viimase hetke pakkumiste puhul tuleb olla kärme: kui oodata liiga kaua, võib neist hoopis ilma jääda – eriti heade hindadega reise jahivad ju teisedki. Olles hea pakkumise leidnud, tasub kiirelt broneerida, sest taolised pakkumised müüakse ruttu välja.

Tuleb meeles pidada, et säärased kampaaniad kehtivad üldiselt vaid konkreetsetele hotellidele. Enamasti on viimase hetke pakkumistel suurimad soodustused veidi madalama kvaliteediga hotellidele, enamasti 3* omadele, ja kui otsid kõrge kvaliteediga puhkust, ei pruugi viimase hetke kampaaniad oodatud võitu tuua.

Kui aga tahad kohe ja kiiresti parima pakkumise leida, siis näiteks selle loo ilmumise ajal on saadaval suurepärased Türgi ja Egiptuse viimase hetke pakkumised. See on ideaalne võimalus sobiv reis taskukohase hinnaga kohe ära broneerida.

Teise nõuandena soovitame olla puhkuse planeerimisel paindlik

Enamasti on inimestel kindel kuupäev, millal nad soovivad reisile minna, ning mida jäigemalt on reisi algus- ja lõpukuupäev paigas, seda kallimaks võib reis kujuneda.

Ent mõnikord pole kuupäevad lõputult painutatavad. Näiteks suur osa inimesi soovib perega reisida koolivaheaegadel. Tõesti, see on väga hea periood, mil kogu perega aeg maha võtta ning üheskoos puhata. Eriti kui hotell pakub rohkelt võimalusi nii täiskasvanutele kui ka lastele.

Nende hotellide broneerimise puhul on aga hinnavõidu saavutamisel väga oluline broneerimise õige ajastus. Et saada koolivaheaja puhkuseks parimat hinda, on oluline broneerida reis võimalikult vara, sest mida lähemale konkreetsed kuupäevad jõuavad, seda suuremaks reisile tahtjate tung kasvab.

Variant, kuidas parim hind teiste eest ära napsata, ongi paar kuud ette broneerimine. Lisaks meie soovitus koolivaheaja reisideks: võimalusel võrdle kuupäevasid +/- 3 päeva hiljem/varem. Vaid paaripäevane erinevus võib hinda tuntavalt mõjutada.

Reisikuupäevade nihutamine aitab kulusid koomale tõmmata.

Sama käib ka lühireiside ja Euroopa reiside kohta üldiselt. Ka nende puhul on kõige olulisem säästunipp paindlikkus. Kui nihutada reisikuupäevi kas veidi ette- või tahapoole, võid vahel säästa lausa sadu eurosid.

Kolmanda nõuandena soovitame reisi broneerida varakult

Mida varasem ajastus, seda parem hind.

Kui otsida kvaliteetsemat ja paremat puhkust, aitab õige ajastus päris palju raha säästa. Kõrgema taseme hotellide puhul kehtib üldiselt reegel, et mida varem broneerid, seda parem hind. Väga kvaliteetsetesse hotellidesse on viimase hetke häid pakkumisi harva saada, sest nende toad broneeritakse varakult ära.

Seda reeglit tasub järgida kõikide puhkuste, kuid eriti just pühade ajal reisimise puhul. Kui tead, et soovid mõnda püha, vaheaega või sündmust veeta konkreetsetel kuupäevadel näiteks soojas ja palmide all, broneeri reis võimalikult varakult. Sellega väldid ohtu, et hiljem oled sunnitud ostma sama puhkuse kallima hinnaga või konkreetsetele kuupäevadele enam kohti polegi.

AirGuru TOP hotellid

Egiptuses:

Türgis:

Green Garden Resort 5*, Delphin Deluxe 5* , Long Beach Resort Hotel Spa 5*. Just need hotellid on tõesti mugavad ja kvaliteetsed, sobides hästi peredele, paaridele ja miks ka mitte üksi puhkamiseks.

Neljanda nõuandena soovitame valida põnevaid lühireise

Sageli ei ole eksootilise ja meeldiva elamuse saamiseks tarvis lennata kaugele Egiptusesse või Türki. Kiputakse arvama, et tõeline puhkus on see, mis kestab vähemalt nädalakese, aga miks mitte puhata hoopis kolm või viis päeva? Teha pisike nädalavahetusereis näiteks Itaaliasse, et nautida kultuuri ja naasta värske peaga? Lühireisid pakkuvad meeleolukaid ja vaheldusrikkaid elamusi, kuid kordades parema hinna eest.

Lühireisid on pikemale tööperioodile heaks vahelduseks.

Siinkohal on oluline teada, et ka lühireiside puhul tasub järgida nõuannet olla paindlik. Tihtipeale võib suurelt säästa, kui valida reisikuupäevad paar päeva varasemaks või hilisemaks. Lisaks tasub alati uurida erineva pikkusega reise – muutes reisi pikkust mõne päeva võrra, võib hind jääda praktiliselt samaks. Kes siis ei tahaks sama raha eest hoopis kauem puhata?

Viienda nõuandena soovitame uurida reisipaketi toitlustustüüpe

Toidukorrad sõltugu tegevuskavast.

Kui eesmärgiks on rahulikum hotellipuhkus, siis mõnikord on pakettide hinnavahe vaid mõnikümmend eurot, kuid hind sisaldab ühte söögikorda rohkem.

Kui aga on plaanis ümbruskonda avastama minna, soovitame hotelli toidukorrad minimaalseks jätta ja saada ringi seigeldes osa kohalikest maitseelamustest.

Kui ülalmainitu huvi tekitas ning asjalikult kõlas, soovitame silma peal hoida ka AirGuru FB lehel, et kõige hilisemate ja paremate pakkumistega alati kursis olla.

Jaga
Kommentaarid