Alus prahitakse 20 kuuks, võimaluseks pikendada lepingut 2+2 aasta võrra ning võimalusega laev välja osta. Star antakse rendile ilma Tallink Grupi tehnilise ja teenindava meeskonnata.

Eesti lipu all opereeriv shuttle laev Star, mis alustas Tallinna-Helsingi liinil tegutsemist 2007. aastal ning on antud liinil opereerinud tänaseni, oli Tallinna-Helsingi vahelise laevaliikluse suunamuutja ning rajas teed täiesti uut tüüpi laevadele Läänemerel. Enam kui 15 aasta jooksul on Star opereerinud meie kahe Põhjamaa pealinna vahel tandemis teiste Tallink Grupi shuttle laevadega Superstar, Megastar ja MyStar.

Kontserni kõige uuema laeva MyStar liinile saabumise järgselt möödunud aasta detsembris, on Star pakkunud Tallinna ja Helsingi vahel väljumisi uue shuttle light kontseptsiooni alusel väiksema arvu väljumistega päevas ning vähendatud teenustega pardal.

Star on Irish Continental Groupile välja prahitud alates 5. maist, 2023 ning hakkab pakkuma transporditeenust Iirimaa ja Ühendkuningriigi vahelisel liinil.

„Oleme meie shuttle laevale Star juba mõnda aega alternatiivset tööd otsinud. Stari vastu on viimaste aastate jooksul erinevate ettevõtete poolt palju huvi üles näidatud, aga mul on hea meel, et oleme nüüdseks jõudnud hea lepinguni partneritega Irish Continental Groupist,“ ütles Tallinki esindaja.

Stari selle kevade viimane väljumine toimub 1. mai õhtul Helsingist Tallinna. Klientidega, kes on ostnud pileti Starile 1. mai järgsetele väljumistele, võtab Tallink Grupp ühendust ning pakub alternatiivseid lahendusi.