Ühtlasi ületas reisijate arv märtsikuus esmakordselt 2019. aasta reisijate arvu, mis on märgiline tähis nõudluse taastumise kohta. ACI Europe viimase prognoosi kohaselt oodatakse Euroopas tervikuna reisijate arvu taastumist pandeemia eelsele tasemele alles 2025. aastal.

Märtsis toimusid Tallinnast regulaarlennud 33 sihtkohta ja lendude keskmine täitumus oli 72%. Märtsi lõpus taastus regulaarühendus mitmetesse suvesihtkohtadesse: AirBaltic alustas lende Nice’i Prantsuse Rivieral ja Türgi lennufirma Sunexpress alustas hooajalisi lende Vahemereäärsesse Antalyasse. Kõige rohkem reisijaid oli Air Balticul ja Ryanairil, mõlemal võrdselt 21% turuosast. Tellimuslendude sihtkohtadest jätkusid lennud Egiptusesse, Kanaari saartele ja Milanosse.

AS-i Tallinna Lennujaam juhatuse liikme Eero Pärgmäe sõnul on pandeemiaeelse reisijate arvu ületamine lennujaama jaoks väga rõõmustav ja tulevikku vaatamisel julgustav tulemus. „Tallinna lennujaama lennuliikluse taastumine on olnud väga kiire. Oleme koos partneritega suutnud värvata töötajaid kiiremini, kui paljud teised Euroopa lennujaamad ja seetõttu on lendamine Tallinnast sama mugav, kui enne pandeemiat,“ lausus Pärgmäe.

Reisijate arv regionaalsetes lennujaamades oli märtsis 4991. Kõige rohkem reisijaid teenindati Kuressaares, kus võrreldes mullusega kasvas reisijate arv 27% ja kokku teenindati 3460 reisijat, kellest valdav enamus kasutas regulaarlende Tallinna ja Kuressaare vahel. Kärdla lennujaama läbis 1026 reisijat, mis teeb sellest läbi aastate suurima reisijate arvuga märtsikuu.