Kreeka saartele omased hüved on samas valdavalt kõik olemas - loodus märtsikuus ehk lopsakam ja rohelisemgi, kõik õitses, vahemerelised road ja vein suurepärased, vabapidamisel kassid igal pool.

Ryanairi Tallinnast seitsmesse sihtkohta lendude lõpetamise uudis tuli, kui meil olid piletid juba ostetud, õnneks jäid meie Paphose lennud napilt alles ja Riiast saab sinna lennata ka edaspidi (ühtlasi vaatasin, et neist seitsmest sihtkohast viies olen viimase pooleteise aasta jooksul mugavalt otselennuga käinud).

Ilm oli märtsi keskel natuke bipolaarne, päike-vihm-pilv-päike, aga vihma sadas õnneks vaid paaril hommikul lühidalt, pilvistel päevadel tutvusime vanalinna ja vaatamisväärsustega ning paar basseini ääres ja rannas päevitamise päeva saime ikka ka. Temperatuurid olid 20+ soojakraadi juures.

Küprose rand

Seikluslikkust lisasid paar maavärinat - vaatasin enne reisi, et oot, Küpros on Türgi maavärinate epitsentrile kuidagi lähedal, kiire netiotsing andis vastuseks, et seal on 400-500 maavärinat aastas! Ühel õhtul, kui sõbranna kõrvalvoodis juba magas, tundsin, et voodi väriseb - arvasin algul, et kujutan seda ette, aga siis lõppes värisemine ära. Teine päev tulin duši alt, kui sõbranna teatas, et nii, nüüd tema voodi kõikus!

Kui need värinad kõrvale jätta, siis oli rahulik ja hedonistlik reis. Rannapromenaadist paar kilomeetrit ülesmäge asuva vanalinna üks säravaimaid pärle oli ilusasti renoveeritud vana raamatukogu raekoja vastas, Agios Kendease kirikut ja samuti kõrgemal asuvat turgu, mille juurest avanesid kenad merevaated, imetlesime ka.

Sadamapiirkond ja selle söögikohad said meilt siiski rohkem tähelepanu, kuldmerikokre sõin kahel õhtul ja jäin mõlemal korral väga rahule, krevettide, frititud kalmaaride, souvlaki, pita ja tzatzikiga igal pool ka, kõik kahe peale ideaalse pooleliitrise karahviniga tellitud valged veinid olid ka head.

Tegin ka väikese ekspeditsiooni linnast välja Aphrodite kalju juurde - kohta, kus on legendi järgi armastusjumalanna Aphrodite sünnikoht. Väidetavalt tagab kalju ümber ujumine igavese nooruse, ilu, külluse ja armastuse, nii et ma olin igatahes väga motiveeritud merre hüppama. :) Allakirjutanust eestlane oli sealjuures muidugi ainus kõigist seal uitavatest turistidest, kes seda tegi, aga veetemperatuur oli täitsa kodune, umbes 18 kraadi.

Eraldi äramärkimist väärib meie eriti mõnus hotell Alexander the Great rannapromenaadi ääres üsna sadama lähedal. Ma arvan, et see on kõige paremini lõhnav hotell, kus ma kunagi olnud olen, lisaks tuba ja kõik baarid-kohvikud-restoranid väga elegantsed ja mugavad, hommikusöök külluslik ning välibasseini täiendas sooja sisebasseini ja saunadega spaa.