Balil viibiv Juri sai hakkama kultuuritu teoga, kui poseeris Agungi vulkaani juures. Sülitades kohalikele kommetele, poseeris ta pühas paigas vöökohast allapoole alasti. Tänaseks on Juri ebasobiva foto eemaldanud ning asendanud selle vabandava videoga.


„Minu tegudele pole mingit vabandust. Pärast Bali kultuuri ja religiooniga tutvumist mõistsin oma eksimust,“ sõnas Juri oma vabanduses. Agungi vulkaan on balilaste jaoks püha. Kohalikud austavad seda ja usuvad, et kui jumalat vihastada, hakkab vulkaan purskama.

Eelmisel aastal saadeti Indoneesiast välja Kanada näitleja Jeffrey Craigen. VIimane postitas ühismeediasse video, kuidas tantsib alasti Balil Baturi mäel. 2021. aastal tekitas kohalikes aga pahameelt video, milles vene paar Baturi mäel vahekorda astus.

Lõplik otsus selle kohta, kas Juri saadetakse saarelt välja või mitte, on veel tegemisel. Viimasel ajal on Bali valitsus võtnud kasutusele mitmeid meetmeid, et tulla toime turistidega, kelle käitumine on vastuolus kohalike tavadega.

Bali turismiamet avaldas mõned nädalad tagasi soovitused saare külastajatele. Üheks sellistest on mitte postitada sotsiaalmeediasse solvavaid ja vulgaarseid pilte. Samuti teatas Bali kuberner, et välismaalastel keelatakse rollerite rentimine ning saarel töötamiseks hakatakse nõudma vastavat viisat. Selle aasta esimese kolme kuuga on Balile saabunud üle 43 000 Venemaa kodaniku.