Loodusmatkad

Alustame Põhja-Eestist. Suurveega mööda Pirita jõe kärestikke kihutamine on tõeline seiklus. Pane oma grupp kokku ja mine proovi järele!

Võhandul saab proovida sarnast asja – nimeks on sel „Sulavete rafting ja päikesevõtukas„ - Liivapaljandid ja koopad on kevadel hästi nähtavad, sest puud on raagus. Vesi on kõrgem kui suvel ja kannab seltskonda vaevata edasi. Kummiparved on kiired, stabiilsed ja kuivad.

Ega see veel kõik pole – veemõnusid saab nautida ka Ahja jõe kevadisel kanuuromantikal, avastusretkel Purtse jõel ning Võhandu maratoni testsõidul.

Ja kui kohe üldse vesi ei tõmba, siis mine hoopis Taevaskoja radadele e-fat rattaga sõitma.

Kunst/muuseum

Kui sa pole veel jõudnud KUMUsse näitusele „teamLab. Hõljuvad õied igavikumeres„, siis tuleks see teekond ikkagi ette võtta.

Kohtla-Nõmme alevis on näitus „Nostalgiline mototehnika ajast aega„. Näitusel saab tutvuda erinevate fotodega motokrossi võistlustelt 60-ndatest aastatest; Kohtla-Järve AMK ja VSÜ „Kalev“ protokollidega, võistluste juhenditega. Eriti ägedad on näitusel tõelised nostalgilised mootorrattad alates aastast 1939 kuni tänapäevasteni 2022 aastast.

Laupäeval lõpeb Pärnus festival FotoFest. Pärnu Linnagalerii poolt ellu kutsutud festival elavdab kuurordilinna talvist kunstielu ja heidab pilgu kaasaegsel fotomaastikul toimuvale. Festival pakub külastajale mitmekülgset fotokunstielamust arvukate näituste näol, mis figureerivad suuremal osal Pärnu näitusepindadest.

Põhja-Tallinnas Juhan Kuusi Dokfoto Keskuses on vaatamiseks näitus „Sumimasen - Jaapan läbi eestlase fotosilma„. On märkimisväärne, kui paljud Eesti autorid on aastate jooksul Jaapanit pildistanud ning teinud seda väga erinevate ja üllatavate nurkade alt. Kõik kaasatud fotograafid toovad näitusele kaasa oma ainulaadse pilgu sellele kaugele riigile ja sealsete inimeste elule.

Muusika, mood ja teater

See nädalavahetus on moe pärast – Kultuurikatlas toimub Tallinn Fashion Week. Muusikasõpradel tasub samuti kõrvad kikki ajada – Stefan tiirutab mööda Eestit akustilise kevadkontserdiga. Reedel jällegi annab Fotografiskas kontserdi Alika Milova.

Rakvere Teater kutsub tähistama omamoodi nädalalõppu. Mida tähistatakse? Laupäeval karjalaskepäeva ning naljapäeva ja pühapäeval palmipuudepüha. Toimuvad etendused, saab kino ja sportida, kuulata muusikat ja minna näitusele.