Muusika

Reedel saab Muusika- ja Teatriakadeemias kuulata Tallinna Kammerorkestri sünnipäevakontserti „Kolm kontserti kolmekümnendaks„. Üles astuvad Tallinna Kammerorkester ja Eesti Filharmoonia Kammerkoori naislauljad, Lõuna-Korea päritolusärava soprani Yena Choi, tippviiuldaja ja Eesti Festivaliorkestri kontsertmeistri Florian Donderer, ning paljud teised.

Alexelas esineb laupäeval „The Ultimate Tribute to Queen - Majesty„ (UK). Kontserdi programmis on kõik kuulsamad lood, näiteks „We will rock you“, „Don't Stop Me Now“ ja „Bohemian Rhapsody“.

Neljapäeval esineb Estonia Kontserdisaalis mustlaslauludega Annely Peebo. Pühapäeval, 19. märtsil, astuvad Viimsi mõisas tegutseva Eesti Sõjamuuseumi saali lavale karismaatiline lauljatar Susanna Aleksandra ja gipsy-jazz ansambel Titoks. Muusikud viivad kuulaja ajarännakule 1950-1970ndatesse aastatesse, mil maailma vallutas Itaaliapalavik, linastusid filmid La Dolce Vita, Roman Holiday ja Ristiisa ning raadiotes kõlasid mh Dean Martini, Rosemary Clooney, Sophia Laureni lauldud itaaliast inspireeritud hitid.

Loodus

Teemaks on lumine kevade ootus, rüsijää ja kevadmärkide vaatlus. Veel on võimalus nautida kevadisi tõukekelgu, räätsa ja matkasuusamatkasid, lisaks on põnev minna SUP-lauaga talvisele jõele. Soomaa ootab suurvett, et olla valmis üleujutatud puisniitudel kanuutamiseks.

Tule avasta tõukekelguga Taevaskoja kaljud ja koopad või Soodla jõeluht ning seikle SUP-lauaga Tapal. Võrumaal toimub suusakümbluslaager täiskasvanutele, kus tuletatakse meelde erinevad suusastiilid, tehakse koos suusamatk ja õhtul saab sauna ka. Kevade austajad saavad Saaremaal minna ühismatkale Lepakõrve ja Mägeniidi kurisutele.

19. märtsil algusega kell 10.00 toimub Vanaõuelt Kurgjale C. R. Jakobsoni surma-aastapäevale pühendatud traditsiooniline matk „Sakala teel„, mis kulgeb mööda metsateed Kurgja ja Vanaõue vahel, matka pikkus on 12,2 km.

Muuseum

Kadrioru Kunstimuuseum kutsub laupäeval töötubadesse – teemadeks on „Värviline vaikelu“, „Rahvuslik ehe“, „Tantsu krokii“ ning „Maastik kevade ootuses“.

Kord kuus on ainulaadne võimalus osaleda Nukuteatrimuuseumi ekskursioonidel, mis juhivad külastajad teatri ajaloo ja nukuteatrikunsti saladuste juurde. Nukuteatrimuuseumis rännatakse ajas tagasi eesti nukuteatrikunsti algusse - külastatakse ajamasinat. Tutvutakse kunstiliste juhtide, peakunstnike, lavastuste kui ka teatrinukkudega ning vaadatakse haruldasi eksponaate.

Motohuvilised on oodatud Eesti Kaevandusmuuseumisse tutvuma näitusega Kohtla kaevanduse „Nostalgiline Mototehnika ajast aega„. Näitusel saab tutvuda erinevate fotodega motokrossi võistlustelt 60-ndatest aastatest; Kohtla-Järve AMK ja VSÜ „Kalev“ protokollidega, võistluste juhenditega. Eriti ägedad on näitusel tõelised nostalgilised mootorrattad alates aastast 1939 kuni tänapäevasteni 2022 aastast. Kokku on uudistamiseks näitusel üle 10 ratta alates BMW´dest kuni Minski ja Moskvani.

Eesti Meremuuseumis toimiub perepühapäev, kus saab meisterdada karnevalimaske. ERM ootab aga näitusele „Õige keha, vale keha„, mis heidab valgust keha kultuurilistele tähendustele Eestis.

Muu

Nädalavahetusel toimub Tartus sTARTUp Day, mis on Baltikumi suurim ärifestival. See toob kokku üle 3000 osaleja.

Tartus asuv Lodjakoda kutsub laupäeviti kell 12-17 kõiki huvilisi laevaehitust vaatama ja ka ise lihtsamat puutööd proovima. Eestikeelne laevaehitust tutvustav ekskursioon algab kell 13 ja kell 14, inglisekeelne kell 15.