Vaatame üle, mida teha ja näha, ning räägime veidi ka toidukultuurist, et oskaksid igast riigist kõige paremaid palasid otsida. Loodame, et leiad siit inspiratsiooni oma järgmise reisi planeerimisel.

Kirev Tuneesia

Tuneesias ei tule puudu kaunitest randadest, kristallselgest mereveest, suhkrukuubikuid meenutavatest valgetest majadest ega iidsest ajaloost.

Kirev Tuneesia

Tegemist on justkui omapärase Prantsuse ja Araabia kultuuri ristteega, kust leiab tõeliselt meeldejäävaid ja meeliköitvaid vaatepilte: Sahara kõrb, sajanditevanused meenutused muistsest inseneritööst, kihavad ja käänulised Tunisi linnatänavad, lahesoppidesse peidetud maalilised kalurikülad ja veel nii palju muud. Erilist tähelepanu väärib ka Kartaago, kust leiab küllaldaselt arhitektuurilisi meenutusi roomlaste, puunlaste, türklaste ja hispaanlaste saavutustest, nagu akveduktid ja vanaaegsed saunad.

Tuneesia toidukultuurist rääkides ei saa üle ega ümber kuskussist. Kuskuss on Tuneesia rahvusroog, mida kohapeal serveeritakse liha ja köögiviljadega. Kindlasti väärib proovimist ka brik – krõbe õhuke küpsetis terve muna, peterselli, sibula ja mõnikord ka lihaga. Kuna Tuneesia kliima on lähistroopiline, siis põhineb suur osa toidust värsketel hooajalistel köögiviljadel ja puuviljadel.

Rohkem reisiinfot Tuneesia kohta leiad siit.

Ajalooline Malta

AirGuru Eesti juhi Marge Zireli sõnul on sel suvel just Malta üks kõige populaarsematest sihtkohtadest, mis võlub eelkõige oma imekauni looduse, ligi 300 päikselise päevaga aastas ja rikkaliku ajaloolise pärandiga. Väike, kuid pika ja paeluva ajalooga Malta saar pakub küllaldaselt põnevust oma iidsete varemete, maaliliste mägede, idülliliste kalurikülade ja kaunite lahesoppidega.

Ajalooline Malta

Maltat külastades peab kindlasti külastama pealinna Vallettat ning tegema tutvust kauni arhitektuuri ja keskaegsete ristirüütlite ajalooga, mis on linnale jätnud aegumatu jälje. Gozo saar ja Comino Blue Lagoon on aga paigad, kus kogeda ilusaid liivarandu, kristallselget merd ja puutumata loodust. Matkahuvilistel soovitame külastada Dingli kaljut.

Toidukultuur Maltal on tugevalt Sitsiiliast mõjutatud. Menüüst leiab rikkalikult puu- ja juurvilju. Kohalikest roogadest tasub kindlasti proovida küülikuhautist, mis on Malta rahvusroog, ning pastizz’i (lehttaignast pirukas), mis on üks hõrgutavamad roogasid, mida Maltal leida võib. Ja muidugi oleks patt proovimata jätta lampuki pie (kalapirukas), bragioli (veiseoliivid) ja kapunata (ratatouille Malta versioon). Malta on ideaalne sihtkoht lühireisiks, sest väikses riigis jõuab vaid paari päevaga palju kogeda. AirGuru lehel leiab lühireisi pakkumisi alates 286 eurost, kus hinnas on juba lennud, transfeer ja ööbimine koos valitud toitlustusega.

Tutvu lühireisidega lähemalt siin.

Võimalusterohke Montenegro

Montenegro on tuntud ennekõike uhke Budva linna ja muljetavaldava kaitsemüüriga vanalinna poolest, kuid kindlasti ei piirdu huvitavad vaatamisväärsused ainult sellega.

Võimalusterohke Montenegro

Rääkides selle kauni maa võludest, võiks kindlasti ära mainida unustamatud matkad mäetippudel, Euroopa sügavaima, Tara kanjoni, pikad vestlused lummava loodusega ja lausa 117 randa! Rahulik elutempo, võrdlemisi madalad hinnad ja populaarsemate riikidega võrreldes väiksem arv turiste – kõik see teeb Montenegrost paiga, kus lihtsalt peab tundide viisi kaunis looduses uitama ja kogema kõike, mida sellel pisikesel riigil pakkuda on.

Montenegro toidukultuur on rikkalik. Seda on mõjutanud nii Türgi, Ungari, Itaalia kui ka teiste riikide köögid. Sellegipoolest leiab Montenegrost täiesti omanäolisi hõrgutisi, mis on sama tähelepanuväärsed kui riigi looduslik ilu. Traditsiooniliste Montenegro roogade hulka kuuluvad näiteks brav u mlijeku (lambaliha piimas), kasčamak kajmak'iga (Balkani puder), cevapi (vorstitaolised vürtsitatud lihast pätsikesed) ja raštan (tumeroheline kapsas, valmistatud kartuli ja kuivatatud lihaga).

AirGuru Eesti juht Marge Zirel ütleb, et Montenegrosse reisides ei tasu otsida kõik-hinnas-pakette, kuna need ei ole alati parima hinna-kvaliteedi suhtega. Pigem soovitab ta avastada Montenegro erinevaid söögikohti omal käel ja kogeda seeläbi uskumatuid maitseid, mida riigil pakkuda on.

Vaata AirGuru pakkumisi Montenegrosse siit.

Kaunis ja metsik Costa Brava

Erakordset loodust ja rikkalikku ajalugu pakkuv Costa Brava asub Hispaanias Kataloonia põhjarannikul. Valge liiv, lõhnavad männid, võimsad mäed, puutumata kaunis maastik ja rannajoon teevad sellest tõeliselt lummava paiga. Kui armastad eksootilist ja puhast loodust, on Costa Brava just sulle.

Kaunis ja metsik Costa Brava

Piirkonna sajanditevanune ajalugu pakub hulgaliselt avastamist. Lloret de Maris tasub näiteks tutvuda kohaliku vanalinnaga. Kuna tegevust leidub nii päeval kui ka öösel, sobib linn eeskätt noortele ja aktiivsetele reisijatele. Kunstisõpradel tasub kindlasti sammud Figueresesse seada, sest seal asub Salvador Dali teatrimuuseum.

Ka maitseelamusteks on Costa Brava ideaalne koht. Kohalik köök on tuntud oma mitmekesiste kohalike ja looduslike maitsete poolest. Muuhulgas saab piirkonnas maitsta suurepäraseid mereande, näiteks Palamose krevette, mis on kvaliteetsed ja väga maitsvad. Kindlasti tasub ära proovida ka Kataloonia kalahautis ja traditsioonilised suupisted tapas'ed. Lisaks soovitame mekkida Hispaania veine, mille valik on sealkandis külluslik.

Costa Brava on suvel väga populaarne, kuna see on ka kohalike puhkusepaik. Seega, kui plaanid seda külastada suvisel ajal, valmistu ja broneeri reisid varakult. Juulis-augustis on seal kõrvetavalt kuum, hinnad kõrgemad, rahvahulk suurem. Kevad, sügis ja talv on aga Costa Braval puhkamiseks suurepärased ajad, sest ümberringi pole nii palju rahvast ja temperatuurid on meeldivad. Kuigi kindlasti on Hispaanias mõnus veeta lühipuhkust, tasub uurida ka pikemate pakettide kohta, sest need ei ole enamasti üldse palju kallimad ja pikemat puhkust väärime me ju kõik!

Tutvu AirGuru pakkumistega Costa Bravale siin.

Võluv ja ainulaadne Korfu

Korfu on enim tuntud oma ilusate randade, võluva arhitektuuri, toidu, ajaloomälestiste ja Paxoi saarte poolest. Hiiumaast napilt suurem, pealtnäha tagasihoidlik saar peidab endas hulgaliselt avastamisrõõmu ja võlub oma mitmekesise looduse ja vaatamisväärsuste poolest.

Võluv ja ainulaadne Korfu

Soovitame kindlasti Korful rentida paat, sest see on üks ainulaadsemaid kogemusi saarel ja parim viis imelise rannajoone avastamiseks. Võluvate randade otsingul tasub kindlasti suunduda Paleokastritsa küla lähistele.

Korfu vanalinna (kantud ka UNESCO nimekirja) tuleks samuti oma silmaga näha. Ühes oma Veneetsia stiilis hoonete, kitsaste tänavate ja arvukate restoranidega on see imeline vaatepilt, kus saab seigelda mööda pastelsetes toonides sepistatud rõdude ja puidust aknaluukidega tänavaid.

Traditsiooniline Korfu toit on tõsiselt rikas oma maitsete poolest. Korfu toitudele on jätnud jälje idast pärit vürtsid ja Vahemere piirkonnast pärit toiduvalmistamismeetodid. Üks põhilisi toite, mida Korful kindlasti proovida, on patistada, mida kohalikud söövad tihtipeale pidustuste ajal. Ka peaks igaüks ära maitsma sofrito, veinikastmes keedetud vasikaliha küüslaugu ja valge piparaga.

Korfule saab nüüd Tallinnast otselennuga ning kohapeal on väga populaarsed apartment-stiilis hotellid, mis muudavad puhkuse väga koduseks. Soovitame Korful võtta hotell vähese toitlustusega ja rännata ringi ning proovida rohkelt erinevaid roogasid. Lisaks soovitaksime reisida veidi hooajavälisel ajal, kuna hinnad on siis odavamad ja saar pole ülerahvastatud. Pealegi on Korful ka sügisel õhutemperatuur lausa 23 kraadi!

Vaata lisaks siit!

Jaga
Kommentaarid