Mida teha looduses?

Selle nädalavahetuse loodusmatkadest tasub välja tuua uiskudega või tõukekelkudega matkaõhtu laternate valguses, Avastusretke Asustamata Saarele, päevase suusamatka Haanjas ja Taevaskoja kaljud ja koopad - tõukekelgumatk.

Naistele on mitu eriüritust: näiteks Täiskuul tüdrukutega laternamatk ning elamuse ja looduse räätsamatk 30 km algusega Tallinna kesklinnas. Edasijõudnutele võiks sobida aga kahepäevane nomaadirännak räätsadel, ööbimisega tipitelgis (selle talve viimane!).

Muusika

Marianne Leibur, Markus Eermann ja Peter Gyarfas Band annavad Viljandi Pärimusmuusika aidas kontserdi „In the Mood for Love“. Seal lähedal, Viljandi Pauluse kirikus esineb Arsise kellade ansambel.

Reedel esineb Viimsi Artiumis USA disco-soul bänd Tortured Soul. Neljapäeva õhtul saab Pärnus kuulata aga kontserti „Original Enigma Voices„. Enigma on unustamatu ja ainulaadse muusikalise atmosfääriga salapäraseim bänd, mille algliikmed esinevad Eestis uue showprogrammiga. Keelpilliorkestri ja live-ansambli saatel saab kuulda üle 20 loo erinevatelt albumitelt.

Reede õhtul esineb Pärnu Wunderbaaris aga Metsatöll. Muusika jõuab ka Lõuna-Eestisse – Põlva Kultuuri- ja Huvikeskuses esinevad reedel Kirke Karja ja Raimond Mägi.

Toit

Laupäevast algab Tallinnas restoranide nädal – võrratud maitsed ja head hinnad. Vaata pakkumisi ja broneeri laud. Ega söögist ka Lõuna-Eestis puudu tule. Elva maitsete nädala raames pakuvad 10 söögikohta 2-käigulist erimenüüd või siis mõnda eripakkumist, mis on loodud spetsiaalselt kampaania ajaks. Hinnad vahemikus 20-25 €, loositakse auhindu.

Näitused

Tallinnas nähtav fotonäitus „Mina valin elu„ kujutab lisaks sõjapõgenike portreefotodele ka nende lugu: kes nad on, missugune oli nende elu Ukrainas, kus nad elasid ja kellena töötasid. Samuti leiab vastused küsimustele, kuidas nad Eestis on kohanenud, kus nüüd elavad ja töötavad ning kus ja kellena nad näevad end viie aasta pärast.

ERMis toimub laupäeval kuraatorituur „Nelja jalaga maa peal. Eesti talutool„. Tuur ise tasuta, ostma peab vaid näituse pileti.

Sauna eri

2023 on ju sauna-aasta. Sestap ei maksa ühtegi laupäeva ilma saunata veeta. Sel laupäeval toimub näiteks Sibulatee SaunafEST. Viiendat korda köetakse Peipsi äärea kuumaks hulk saunasid, täpsemini 19 eriilmelist sauna, mis tuleb kaardi abil üles otsida.

Rajale pääseb maksimaalselt sada inimest ja pea kõik osalejad saavad sündmuse lõppedes ka auhinnatud. Traditsiooniliselt ootavad neljaliikmelisi tiime saunade juures ka meeleolukad ülesanded.