Päästekoerad said reisil Türki ja tagasi istuda Turkish Airlinesi äriklassis.

„See oli vähim, mida me teha saime, et näidata oma tunnustust nende kangelaslike koerte siirastele jõupingutustele,'' ütles Turkish Airlinesi esindaja. Ta lisas, et päästekoerad tulid appi erinevatest riikidest üle terve maailma.

Päästekoerad Türgi lennujaamas

Turkish Airlines pakub evakueeritavatele inimestele tasuta lende ja tasuta kaubavedu kiireloomuliste meditsiinitarvete jaoks, et aidata kaasa maavärinatest mõjutatud piirkondade taastamisele ja ülesehitamisele. Lennufirma on toetanud üle 238 000 päästetöötaja üle 1300 lennul. Lennufirma on ka annetanud üle 2 miljardi Türgi liiri (99 miljonit eurot) päästemeeskondadele.

Traagiline 7.8-magnituudiline maavärin toimus 6. veebruaril ning mõjutas Türgit ja Süüriat. Türgi katastroofi- ja hädaolukorra lahendamise ameti andmetel on maavärina tagajärjel hukkunud üle 42 000 inimese.

Selleks, et loomade transport Türki oleks ohutu, andis Turkish Airlines lennujaamadele tasuta loomade kandepuure, et teised lemmikloomad saaksid ohutult evakuatsioonilendudeks lennukisse minna.

Päästekoer lennukis

Päästekoer lennukis

,,Soovime tänada ka oma välisriikide sõpru ülekaaluka toetuse ja abi eest kriisile reageerimisel. Aitäh saatkondadele koordineerimistöö eest, et toimetada abimaterjali teistest riikidest mõjutatud piirkonda meie kaubalendudega,'' ütles Turkish Airlinesi esimees Ahmet Bolat avalduses.