Martin Gauss, airBaltic’u juhatuse esimees ja president kommenteeris tulemusi järgenavlt: „Koos poolemiljardilise käibe ja 3,3 miljoni reisijate arvuga on airBaltic taas tugeval kasumipoolel.“

„Vaadates saabunud aastale, oleme täis jõudu ja energiat, et jätkata edukal kursil, mis aitab meil jõuda 2024. aastal avaliku aktsiaemissioonini. Meie põhieesmärgid jäävad muutmatuks ja me jätkame Baltikumis parima lennuühenduse tagamisega Euroopa ja maailma ärikeskustega, panustama reisijate rahulolusse ning piirkonna majandusarengusse,“ lisas Gauss.

Ettevõtte majandusaasta aruande kohaselt mõjutas Air Balticu tulemust negatiivselt möödunud aasta esimesel kvartalil veel kehtinud koroonapiirangud, Venemaa täiemahulise sõja alustamine Ukrainas ja sellega kaasnevad tegevuspiirangud Air Balticule ning sõja tuules kallinenud kütuste hinnad.

Ettevõttel oli raskusi lennukimootorite hankimisel, mistõttu suvekuude tipphooajal tuli nõudluse katmiseks rentida teistelt ettevõtetelt lennukeid koos meeskonnaga. Suvekuudel oli lennukimootorite puudumise tõttu keskmiselt 6,7 Air Balticu lennukit liinidelt maas.