Pärnu ettevõtete, kohaliku omavalitsuse ja NyxAiri koostöös ja ühisel pingutusel avanes eelmise aasta maikuus hooajaline lennuühendus Pärnu ja Helsingi vahel, mis tõi soovijad 40 minutiga Helsingist suvepealinna ja viis huvilised suvepealinnast Helsingisse. Pärnu–Helsingi liinil saavutati esimese hooajaga pea 60protsendine täitumus, mis näitas kindlat huvi ühenduse vastu. Ka saabuvaks suveperioodiks avatakse Pärnu-Helsingi lennuliin.

Eesti erakapitalil põhinev lennufirma NyxAir alustab 25. maist reisijatevedu Pärnu ja Helsingi liinil. Lennukid Pärnu ning Helsingi–Vantaa lennuvälja vahel lendavad neljapäeviti ja pühapäeviti. Piletimüük on juba avatud veebilehel https://flynyx.com/ .

Soome turg on Pärnule väga oluline ja 40-minutiline lennuaeg võimaldab soome turistidel mugavamalt ja kiiremini Pärnusse jõuda. Jaanuaris Helsingis toimunud Põhjamaade suurimal turismimessil Matka mess, tunti Pärnu kui sihtkoha ja lennuühenduse vastu suurt huvi. Lennuliin võimaldab ka kohalikel kiiremini ja kergemini põhjanaabreid külastama minna.

Lennugraafik

Neljapäeviti/ pühapäeviti

• Väljumine Helsingist 13:10 ja saabumine Pärnu 13:55

• Väljumine Pärnust 14:25 ja saabumine Helsingisse 15:15