Via Jurmala Outlet Village – Baltikumi esimene ja ainus ostulinnak

Via Jurmala Outlet Village on Baltimaade ainus vabas õhus asuv ostulinnak, mis võimaldab turvaliselt ja meeldivalt sisseoste teha enam kui 70 kaubamärgiga poes.

Viimastel kuudel on outlet-küla suurendanud lastepoodide arvu ja laiendanud oluliselt olemasolevate kaubamärkide valikut. Näiteks Elkor Kids Outleti kaubamärkide valik on muljetavaldav: Guess Jeans Kids, Gulliver, Tommy Hilfiger Kids, Calvin Klein Kids, Brums, Boboli, Sly, Columbia Kids jne. Keskkonnasõbralikud kaubamärgid, nagu Condor, Frugi, Paade Mode, Steiff, Wauw Capow jne, on saadaval Petite Kingdomi poes.

Lisaks avas Läti üks juhtivaid kokkasid ja restorani 36.līnija omanik Lauris Aleksejev Via Jurmala Outlet Village’is grillkohviku Ranchero 36.line, mille loomist inspireerisid Lõuna-Ameerika ja Mehhiko köögi traditsioonid ning võimalus proovida midagi tõeliselt erilist. „Ranchero 36.line täiendab suurepäraselt outlet-külas juba olemasolevaid restorane uute ainulaadsete maitsetega, mida meie külastajad kõrgelt hindavad,“ ütleb Via Jurmala Outlet Village’i direktor Anna Zhigalova.

Praegu valmistub outlet-küla aktiivselt lihavõttepühadeks, mida tähistatakse 7. ja 8. aprillil laia ürituste programmiga: lihavõtteturg, tänavatoit, meelelahutus lastele – animaatorid, küülikukuningriik, minigolf, munade veeretamine, pannkookide valmistamine, linnumaja ehitamise töötoad ja palju muud.

Via Jurmala Outlet Village ootab sind tööpäeviti kell 11–19, pühadel ja nädalavahetustel kell 10–20.

Ole kursis ägedate pakkumiste ja uudistega: www.viajurmala.com

Puhkus Jūrmalas

Jūrmalas saab perega veedetavatel puhkepäevadel hästi välja magada, nautida valgust ja looduse tärkamise uhkust ning suurendada veekogude läheduses õnnehormoonide hulka.

Kui soovite korraks suvetunnet nautida ja ujuma minna, siis veepargist Līvu Akvaparks leiab iga pereliige endale sobivaima puhkeviisi. Veepark on jaotatud kolme ossa: liumägedega aktiivne osa, perepuhkuse osa ja spaakompleks.

Lisaks veemõnude nautimisele on Jūrmalas mitmeid mõnusaid kohti, kus jalutada. Värskes õhus aktiivselt liikudes saame tunda suurepärast endorfiinide laengut. Renoveeritud Ķemeri kuurordipark ongi selle jaoks suurepärane koht. Väikeseid lapsi rõõmustavad seal mänguväljaku atraktsioonid ja suuremad lapsed saavad koos vanematega minna ajaloolisse kuurordiparki väikesele ekskursioonile.

Aktiivse puhkuse sõbrad saavad aga matkata loodusradadel. Suure külastatavusega Suur Ķemeri nõmm on küll puhkajate lemmik, aga Jūrmala ümbruskonnas leidub veel avastamata loodusradasid, kus saab segamatult looduse ilu nautida. Mine avasta need paigad koos perega.

Pärast värskes õhus veedetud pikka jalutuskäiku saab meeldivalt väsinud keha turgutada massaažiga, sauna ja maitsva õhtusöögiga, ööbides pehmete värskete patjade vahel, eemal igapäevamuredest ja -rutiinist.

Tutvu eripakkumistega kodulehel: www.visitjurmala.lv/ee

Naudi puhkust Liepājas

Liepāja on populaarne turismisihtkoht Läänemere ääres. Puhkajaid meelitavad erakordsed vaated, võluvad kultuuri- ja arhitektuuripärlid ning avar, ebatavaliselt valge ja peene liivaga rand. Looduslähedus annab jõudu nii neile, kes armastavad aktiivset puhkust, kui ka neile, kes eelistavad täielikku rahu. Linna külastajad vaimustuvad ka ainulaadsetest vaatamisväärsustest, mida pakub Baltimaade endine suurim sõjaväeala Karosta. Liepāja on tänapäevane linn, kus kohtuvad üleilmne mõõde ja väikelinna hüved.

Liepājal on pikk kultuuri-, kunsti- ja spordiajalugu. Terve aasta vältel korraldatakse üritusi igale maitsele – kohalike kunstnike näitustest üleilmselt tunnustatud kunstnike happening’ideni, klassikalise muusika kontsertidest suurte rannafestivalideni ja harrastussportlaste võistlustest Euroopa meistrivõistlusteni.

Täiuslik päevakava lõpeb eriliste üritustega imelises ainulaadses kontserdisaalis või vanimas kutselises teatris. Kõiki üritusi näeb aadressil events.liepaja.lv.

Liepāja avar valge liivarand on suurepärane koht hommikuseks jalutuskäiguks, vaikseks õhtujooksuks või joogatrenniks päikeseloojangu taustal.

Pärast kultuuri ja aktiivse puhkuse nautimist saavad Liepāja külastajad valida mitme õdusa kohviku ja restorani vahel, mis aitavad väsinud rändajal oma jõudu taastada. Vali einestuskoht paljude Liepāja kohvikute ja restoranide hulgast.

Linna külalislahkus on meeltmööda neile, kes otsivad meeliköitvat majutust. Õnneks on Liepājal palju pakkuda – viietärnihotellidest klassikaliste ja erihotellide ning õdusate külalismajade ja -korteriteni.

Vaata lisaks: www.liepaja.travel

Avasta Lõuna-Läti kultuuripealinn Bauska

Bauska on võluv linn Lõuna-Läti Zemgale piirkonnas ja seda võib pidada Läti kultuuriturismi pealinnaks. Peale linnas ja selle ümbruses olevate suurepäraste parkide ning loodusradade võib siin keskendunult uurida eri kunsti- ja arhitektuuriperioode, alustades keskaja, renessansi, baroki, rokokoo ja klassitsismiga ning lõpetades nüüdisaegse taluga. Kümne kilomeetri raadiuses asuvad Läti esinduslikemad lossid ja mõisad.

Bauska vanalinnas on säilinud 16. sajandi linnaplaan ja 18.–20. sajandi hooned, mis pakuvad täiuslikke vaatamisväärsusi kõigile, keda paeluvad ajaloolised linnad.

Bauska raekojas, mis on Läti ainus taastatud raekoda 17. sajandist, saab näha sisekujundusnäitust ning väljapanekut „Kaalu ja mõõda“.

Bauskas asub ka Läti ainus taastatud renessanss-stiilis manerismiajastu ordulinnus. Selle 28 tuba pakuvad põnevaid ajaloolisi väljapanekuid ja sisekujundust, teemanäituseid, interaktiivseid programme ning kontserte.

Rundāle loss ja selle aed on aga Baltimaade kõige silmapaistvamad barokk- ja rokokooarhitektuuri ja -kunsti teosed. Lossi 58 toas saab näha dekoratiivkunsti- ja sisekujundusnäitust, lossiaias aga tulpe, pojenge ning 2400 sorti roose.

Avasta Bauskat ja tema vaatamisväärsusi!

Jaga
Kommentaarid