Kogu käive ulatus laevafirmal 494,7 miljoni euroni.

„Nagu aasta 2021, oli ka 2022 erakordne aasta kogu maailmale ja ka Viking Line'ile. 2022. aastat jääme meenutama aastana, mil tervitasime oma laevastikus kliimasõbralikku laeva Viking Glory, jätsime samal ajal hüvasti oma usaldusväärse laevaga Amorella ning sõlmisime lepingu Rosella müügiks,'' ütles Viking Line'i tegevjuht Jan Hanses.

Ta lisas, et möödunud aasta märtsis Turu–Ahvenamaa–Stockholmi liinile tulnud Viking Glory on seadnud uue standardi reisijateveol nii rahvusvaheliselt kui ka meie oma teeninduspiirkonnas.,, Laev on populaarne ja hästi toiminud, andes seega olulise panuse ettevõtte tuludesse. 2022. aastal olime oma tegevuses edukad. Nõudlus reisijateveo turul oli hea ning reisijateveo maht ületas ootusi. Viking Line'iga reisis ligi 5 miljonit reisijat, mis on 114% tõus võrreldes 2021. aastaga,'' ütles Hanses.

Ta lisas, et suurim kasv oli Turu–Ahvenamaa–Stockholmi liinil, mida teenindasid Viking Grace ja Viking Glory. ,,Kasvanud müügiga suutsime peaaegu täielikult kompenseerida Ukraina sõjast tingitud laevakütuse kõrge hinna mõju. Meie 2022. aasta tulemusi saab nimetada headeks. Uus majandusaasta 2023 tuleb nii nõudlik kui ka põnev. Jälgime tähelepanelikult majanduse arengut ja kohandame tegevust, et vastata meie ees seisvatele väljakutsetele, eriti seoses uute keskkonnanormidega. Samas oleme tuleviku suhtes optimistlikud,'' sõnas Hanses.

Reisijate koguarv kontserni laevadel oli möödunud aastal pea 5 miljonit. Tegevustulud moodustasid kasumist 38,3 miljonit eurot (32,1 miljonit eurot). Perioodil müüdi Viking Line'i laev Amorella, mille positiivne mõju tuludele oli 15,0 miljonit eurot.

Reisijateveo tulud kasvasid 106,6% ja ulatusid 444,4 miljoni euroni.