Otsus tehti eesmärgiga alandada lennuki kaalu. Muudatus jõustub 28. veebruaril, kuid ei puuduta pardal müüdavaid suupisteid ja jooke. Finnair müüb oma e-poes kuni veebruari lõpuni kõiki tooteid soodushinnaga.

,,Pardal ostlemine on meie reisijate seas üha vähem populaarne,'' ütles Finnairi tootejuht Valtteri Helve. Ta lisas, et lennufirma teatas juba 2020. aasta kevadel, et kavatseb lähitulevikus lõpetada lennuki pardal toodete müügi eesmärgiga vähendada lennuki üleüldist kaalu. Nüüd on aeg see realiseerida.

Reisijad, kes soovivad osta tooteid Finnairi e-poest ja need lennuki pardal kätte saada, saavad seda teha kuni 18. aprillini. Boonusena pakub Finnair kõikidel toodetelt 40% allahindlust.

Hetkel saab lennuki pardal šopata pikematel lendudel, näiteks Helsingist Kanaari saartele, Dubaisse, Egiptusesse, Islandisse, Iisraeli, Šveitsi, Türki ja Suurbritanniasse. Tooteid on võimalik ette tellida lendudel, mis kestavad kauem kui kaks tundi.

,,Koostöös partneritega oleme suutnud pakkuda mitmekesist tootevalikut, mille seas on ka mitmeid Soome brände,'' ütles Finnairi kliendisuhete juht Tiina Tissari.