Amsterdami linnavalitsus on teatanud, et varsti keelatakse kanepi avalik suitsetamine linnatänavatel. Kohalikud ei ole rahul sellega, et Amsterdam on tuntud kui ,,kanepi pealinn'' ja inimesed reisivad sinna just selleks, et seda tegevust harrastada. Kohalike sõnul tekitab see olukorra, kus linnatänavatel on palju narkootilise aine all olevaid inimesi, kes võivad käituda ohtlikult või ebameeldivalt.

,,Suur turistide hulk meelitab linna rohkem narkodiilereid, kes omakorda põhjustavad rohkem ohtlikke olukordi kohalikele elanikele,'' sõnas Amsterdami linnavalitsuse esindaja.

Ta lisas, et tänavatel võib olukord õhtul ja öösiti väga ebameeldivaks muutuda, sest kanepi mõju all olevad inimesed on tihti väga pikalt väljas ja häirivad sellega teisi elanikke. Linnavalitsus kavatseb keelata kanepi suitsetamise linnatänavatel alates maikuu keskpaigast.

Amsterdami linnavalitsus on võtnud kasutusele ka teised meetmed, et linna külastavate turistide hulka piirata. Poodidel ei ole lubatud müüa alkoholi neljapäevast pühapäevani alates kella neljast. Lisaks peavad bordellid oma uksed sulgema kella kolmest öösel. Restoranid, baarid ja kohvikud peavad nädala sees sulgema hiljemalt kell 2 öösel ja nädalavahetusel öösel kell 4. Uusi kliente ei võeta vastu alates kella 1st öösel.

Amsterdamis on keelatud ka avalikus kohas alkoholi joomine.