Lufthansa pressiesindaja ütles, et probleemid mõjutavad ettevõtte maapealseid süsteeme, sealhulgas check-in operatsioone.

Lufthansa ülemaailmne lennuoperatsioonide keskus asub Frankfurdi lennujaama ääres; selle rajatise sideühenduste kahjustumine võib põhjustada probleeme Lufthansa maapealsete IT-süsteemide töös üle kogu maailma.

Lufthansa kinnitas Twitteris, et IT-probleemid on põhjustatud ehitustöödest Frankfurdi piirkonnas. Lennud suunatakse ümber teistesse Saksamaa lennujaamadesse, sealhulgas Nürnbergi, Kölni ja Düsseldorfi.

Deutsche Telekomi pressiesindaja Peter Kespohl ütles, et alates teisipäevast on Deutsche Bahni raudteeliinil kahjustada saanud neli kaablit. Kaablid said kahjustada betoonpuuridega tööde käigus, mida ei tellinud ega viinud läbi Deutsche Telekom. Ettevõte on kaks kaablit juba parandanud, kuid ülejäänud kaablite parandamine on veel pooleli. Kespohl ei osanud kohe öelda, kui kaua remondi lõpetamine aega võtab.

Lufthansa lennufirmade hulka kuuluvad Lufthansa nimeline kaubamärk ning riiklikud lipulaevad Austrian Airlines, Brussels Airlines ja Swiss. Ettevõte haldab ka odavlennufirmat Eurowings ja teisi väiksemaid kaubamärke. Kokku on kontsernil umbes 700 lennukit, mis teeb sellest Euroopa suurima lennufirma.

Skandinaavia lennufirmat SAS AB tabas sel nädalal küberrünnak, mille sihtmärgiks olid selle rakendus ja veebileht.