Õues sportimine

Sel nädalavahetusel saab nii paljudes kohtades üle Eesti võistelda, et ei tea kohe, kuhu suund võtta. Lõuna-Eestis toimub IBU Junior Cup ja Tartu Maraton, Ida-Virumaal Alutaguse maraton, Viljandis Mulgi Uisumaraton ja Valgamaal Pühajärve matkamaraton tõukekelkudel.

Muusika

Kadrioru Kunstimuuseumis toimub iganädalane Lossimuusika kontsert, kus seekord esinevad ERSO solistid István Baráth – trompet (Ungari), Indrek Leivategija – tšello, Maksim Štšura – klaver.

Nädalavahetusel jõuab oma soolokontserdiga Eestisse maailmakuulus Jaapani pianist ja helilooja Keiko Matsui.Tema looming ei jäta kedagi ükskõikseks. Ta on julge eksperimenteerija, mängides nii stiilide ja nende segamise kui ka kõlaga.

Näitus

Tuletame meelde, et Adamson Ericu muuseumis on üleval näitus nimega „Alati moes. Käekottide 100 aastat„, mis võtab luubi alla naiste käekottide arengu viimasel sajal aastal. Tutvustatakse iga aastakümne märgilisi käekotte ning vaadeldakse, kuidas on aja jooksul muutunud nende stiil, laad, funktsioon ja materjal.

Tallinna kesklinnas Victoria Olt galeriis on üleval näitus „Unustatud jumalad.“ Näitusel on ühte põimitud peenekoeline akvarellitehnika ja iidsed kultuurid ning selle pilkupüüdvaim osa on 20 m2 suurune installatsioon origami kurgedest - viide Jaapani legendile, mille kohaselt täitub igal tuhande paberkure voltijal üks soov.

Viljandi Linnagaleriis võib uudistada Bálint Pörneczi fotonäitust „Figurák„. Portreed on enamasti tehtud inimestest, kes teostavad end oma töö kaudu. Pildid on rangelt mustvalged ja kui lähim perering välja arvata, siis esinevad kõik figuurid tema töödes vaid ühel korral.

Pärnu grupinäitus „Mu väheste oskuste nõrgad uimed„ toob esile loomeuurimuse hapruse võrreldes igapäevase eluga, kus on eelistatud tegevused, mis toodavad kohest väärtust. See on kui mitme hääle kokkutulemine, et eri tehnikas harjutada empaatiat enda valitud teema vastu.

Neljapäeva õhtul toimub Kumus riekskursioon näitusel „Mälu arheoloogid. Kunstikogu Vitols Contemporary„ koos kunstniku Jaanus Sammaga.

Kuhu minna perega?

Kumu perehommik 4-8 aastastele kannab seekord pealkirja „Rännak digiloodusesse„.

Tartu Ülikooli muuseum ootab kõiki huvilisi igal laupäeval kell 11.15 Hullu Teadlase eksperimendihommikutele, kus avastatakse saladusi, proovitakse uusi asju, räägitakse elust ja loodusest ning kõik osalejad saavad katsete käigus ise proovida loodusseaduste paikapidavust.

19. sajandi linnakodaniku muuseum Tartus ootab suuri ja väikeseid meisterdamishuvilisi külla pühapäeval, 12. veebruaril kell 11. Teemaks on Küünlakuu perehommik.

Muu

Tallinnas toimub iga-aastane Tourest, mis on Baltimaade prominentseim ja vanim turismimess. Seal leiab palju erinevaid pakkumisi ning rohkelt infot nii puhkuse kui ka seikluse planeerimiseks. Kui pole otsest soovi midagi osta, tule niisama huvitavat infot hankima. Viljandis aga saab osa visuaalkunstifestivalist Viljandi Tuled.