Firenze Ponte Vecchio on üks Itaalia kuulsamaid sildu. Keskajast pärit sillal asuvad siiani kauplused ning selle ületamine autoga on keelatud.

Eelmisel nädalal üritas 34-aastane mees ületada silda rendiautoga. Ta tabati politsei poolt ning selgus, et tal puudus ka rahvusvaheline juhiluba. Mehe sõnul üritas ta leida parkimiskohta ega polnud teadlik, et sõitis Ponte Vecchiol. Mehele määrati 500 euro suurune trahv.

Ponte Vecchio on populaarne vaatamisväärsus, kuna on ainus sild Itaalias, mis on säilinud pärast teist maailmasõda. Silda on mitmeid kordi ümber ehitatud üleujutuste tõttu.

Reeglite rikkumine teiste vaatamisväärsuste juures

Turistid on ka varem rikkunud reegleid Itaalia vaatamisväärsuste juures. 2022. aastal pidas politsei kinni Saudi Araabia turisti, kes sõitis renditud sportautoga Roomas Hispaania trepist alla. Hispaania trepid on üks linna kuulsamaid vaatamisväärsusi. Väidetavalt põgenes turist sündmuskohalt pärast seda, kui auto jäi poolel teel trepist alla kinni. Politsei pidas mehe hiljem kinni, kui ta oli teel lennujaama.

Veneetsias pakkus linnapea välja õhtusöögi inimesele, kes aitab tuvastada kaks turisti, kes jäid kaamera ette mööda Veneetsia kanaleid surfates. Kohalikes elanikes tekitas ka pahameelt turist, keda nähti kuulsates kanalites alasti ujumas. Nii surfamine kui ujumine on kanalites väga ohtlik, kuna seal on palju paate.