„Kes oleks uskunud, et mu uusaastasoov nii ruttu täitub. Turismiklastri liikmetel on selle üle hea meel, sest lisaks tööreisijatele ja pealinnas asju ajavatele hiidlastele jagub nüüd lennukis rohkem kohti ka saare külastajatele. 30-minutiline lend suurema lennukiga Tallinnast Kärdlasse toob Hiiumaa paljudele maailma sihtkohtadele jälle oluliselt lähemale,“ ütles uue lennukiga avareisi kaasa teinud Hiiumaa turismiklastri juht Kristel Üksvärav. Tema sõnul ootasid hiidlased suuremat lennukit pikisilmi, sest varem Kärdla ja Tallinna vahel lennanud lennuki reisid olid tippajal enamasti välja müüdud.

„Uus lennuk on mugavam ja stabiilsem ning sellega tihkavad ehk lennata ka need reisijad, kes liiga väikest lennukit võib-olla pisut pelgasid. Usun, et uus lennuk lisab Hiiumaale reisimisel valikuvabadust ja mugavust ning suurendab Hiiumaa külastatavust nii väljaspool turismihooaega kui suvel,“ selgitas turismiklastri juht.

Kärdla lennujaama käitusjuht Allan Mäll kinnitas, et Kärdla lennujaama meeskond on suurema lennuki vastuvõtuks valmis ja ootab kõiki lendama. Muudatusi tõi uus vedaja kaasa veelgi: nüüd on Hiiumaa lennul kaasas ka stjuardess ja piletil on märgitud istekoht.

Diamond Sky tegevjuht Madis Vanaselja sõnul oli Tallinna-Kärdla lennulepingu allkirjastamisest kuni lendude alguseni aega kõigest napp nädal. „Diamond Sky meeskond on töötanud täisvõimsusel, et tagada katkematu lennuühendus Tallinna ja Kärdla vahel ning alustada lendudega juba 28. jaanuaril. Teeme omalt poolt kõik, et olla heaks partneriks riigile ja lendajatele ning oleme kindlad, et suurem lennuk suurendab ka lendamise populaarsust nii kohalike kui ka turistide seas.“

Kärdla-Tallinna lennu kestus on pool tundi ja lennud toimuvad:

E–R Tallinnast 7.15 ja 17.00 ning Kärdlast 8.00 ja 17.45
L Tallinnast 9.15 ja Kärdlast 10.00
P Tallinnast 17.00 ja Kärdlast 17.45​

Ühe suuna lennupileti hind on 25 €.