Lennundussektoris on keeruline aeg, mitmetes lennujaamades toimuvad streigid paremate töötingimuste nimel. Millistes riikides on oodata streike?

Streigid Portugalis

Portugali riikliku lennufirma TAP pardatöötajad streigivad eilsest kuni jaanuari lõpuni. Ametiühing SNPVAC nõuab oma liikmetele kõrgemat palka ja paremaid töötingimusi. Streik võib mõjutada sadu lende, sealhulgas Lissaboni ja Porto lennujaamadesse suunduvaid lende.

Piirivalveametnike streik Ühendkuningriigis

Ühendkuningriigi avalikud teenistujad ja avaliku sektori töötajad hakkavad 1. veebruaril streikima. See hõlmab ka Ühendkuningriigi lennujaamade ja sadamate piirivalveametnikke, kes 100 000 teise avaliku teenistuse ametiühingu liikmega nõuavad kõrgemat palka. Reisijad peaksid oma lennu staatust aegsasti kontrollima ja arvestama häiretega Ühendkuningriiki saabumisel.

Raudtee- ja ühistranspordi streigid Itaalias

Enamik jaanuaris Itaalias toimuvatest streikidest on kohalikud ning ei põhjusta suuremaid häireid. Itaalia rongiettevõtte Trenitalia töötajad streigivad terve kuu jooksul. Kohalike streikide kuupäevi saab vaadata Itaalia transpordiministeeriumi veebilehelt.

Eile ja täna toimuvad Itaalia bensiinijaamades streigid, mis protestivad väidete vastu, nagu oleksid nad süüdi hinnatõusus. Streikidega võib kaasneda bensiinijaamade sulgemine, eriti kiirteede ääres.

Mis juhtub, kui lennujaam streigib?

Kui streikimisega kaasneb lennu hilinemine või tühistamine, on lennufirma enamasti reisijaid abistama või neile hüvitist pakkuma. Broneerides reisi lennule, mil on juba teada, et samal ajal toimub streik, on hüvitise saamine ebatõenäoline.