Siberi lähedal asuv Mohe on tuntud „Hiina põhjapoolusena“. Mohe on üks väheseid kohti Hiinas, kus valitseb subarktiline kliima.

Heilongjiangi meteoroloogiabüroo andmetel oli 22. jaanuari hommikul kell 7 temperatuur miinus 53 °C. Ametnike sõnul ületas see eelmist rekordit, miinus 52,3 °C 1969. aastal.

Hiina meteoroloogiaamet on prognoosinud suuri temperatuurilangusi mitmetes riikidest. Venemaal, Jakutskis, mis on maailma kõige külmem linn, langes temperatuur miinus 62,7 °C. See on kõige külmem temperatuur enam kui kahekümne aasta jooksul.

Talved on Mohes pikad, need algavad oktoobri alguses ja kestavad sageli kuni maini. 2018. aastal tekkis linnas haruldane „jääudu“ - ilmastikunähtus, mis esineb ainult äärmuslikult külmas kliimas, kui õhus olevad veetilgad jäävad vedelaks. Linnas anti punane hoiatus seoses külma ilmaga.

Praegu ei ole Mohes antud külmahoiatust, kuid kohalike meteoroloogide sõnul jätkub külmalaine ka sel nädalal, samuti on oodata jääudu. Linn on populaarne turistide seas. 2019. aasta detsembris avati maantee, mis ühendab Mohet Pekingiga.

Veel mõni kuu tagasi oli Hiinas suur kuumalaine, mis kestis üle 70 päeva ning põhjustas ulatuslikke elektrikatkestusi. 80 miljoni elanikuga Sichuani provintsis pidi tehased end sulgema elektrikatkestuste ajal. Elektrikatkestustest ei jäänud puutumata ka elanike kodud ning kontorid.