Vormirõivaste puuduse probleemiga on lennufirma silmitsi seisnud juba pikemat aega. Puudu on näiteks pluusidest, vestidest, jakkidest ja muustki. Sellest tulenevalt on salongipersonal pidanud kasutama vormiriietust, mis ei näe uus välja ning mida pole mugav kanda. Salongipersonal vahetab omavahel vormiriideid.

Vormiriietuse puudus pole ajutine. „Olukord on kestnud juba mõnda aega,“ sõnas Verdi ametiühingu sekretär Dennis Dacke. Lufthansa pressiesindaja kinnitab samuti vormirõivaste puudust. Probleemi põhjus seisneb tema sõnul firmades, kust vorme tellitakse.

Koroonapiirangud mõjutasid tekstiilitööstuse tarneahelaid ja tootmist, mistõttu on tellimuste tähtajad pikenenud. Lufthansa tütarfirmas Eurowingsis aga pole taolist probleemi vormiriietusega, mis viitab Lufthansa juhtimisprobleemidele.

Paljud Lufthansa pardatöötajad ei tunne end hästi nii-öelda väsinud välimusega vormiriietuses. Samuti ei jäta see head muljet reisijatele ega sobitu lennufirma kuvandiga. Lisaks mõjutab see ka teenindust.