Prantsusmaa ja Saksamaa toetavad Pariisi ja Berliini vahelist kiirrongiliini ning öise rongiliikluse kasutuselevõttu, mis peaksid hakkama toimuma 2024. aastal, seisab ühisdeklaratsioonis, mis avaldati pärast Emmanuel Macroni ja Olaf Scholzi kohtumist Pariisis. Lisaks on plaanis luua järgmise aasta suveks noortele mõeldud rongipilet, mis võimaldaks reisida odavalt kahe riigi vahel.

Prantsusmaa SNCF ja Saksamaa Deutsche Bahn on varem öelnud, et kavandavad selle aasta lõpus otsest kiirrongiliiklust pealinnade vahel. Keskkonnateadlikud reisijad on üha enam huvitatud raudteevõimalustest, et vältida lennukitega lendamist.

Macroni valitsus on püüdnud taastada mõned Prantsusmaa öised rongiühendused, näiteks Pariisi ja Nice'i vahel. Prantsuse president on öelnud, et keelab riigisisesed lennud, kui on olemas vähem kui 2,5 tundi kestev raudtee-alternatiiv. See meede ei ole veel jõustunud.

Praegu kestab Pariisi ja Berliini vaheline rongisõit vähemalt 8 tundi, sageli palju kauemgi. Pariisi ja Frankfurti vahel on juba olemas kiirrongiühendus.