Varasemalt kehtis suitsetamise keeld vaid ühistranspordis, baarides, töökeskkonnas ja restoranides. 15. jaanuarist on valitsus keeldu aga karmistanud: nüüdsest ei tohi riigis suitsetada kõikides sise- ja välisruumides, sh hotellides, randades, parkides ja kohtades, kuhu võivad koguneda lapsed.

Ainus koht, kus võib Mehhikos seaduslikult suitsetada, on eraisiku kodus või privaatsetes väliruumides. See teeb Mehhikost riigi, kus on üks maailma kõige karmim tubaka-vastane keeld. Turistid, kes keeldu eiravad, peavad trahviks välja käima 46-277 eurot, olenevalt asjaoludest. Need, kes reeglitest kinni ei pea ja avalikus ruumis siiski suitsetavad, võib oodata ka kuni 36 tunnine vanglakaristus.

Ka e-sigarette ei saa Mehhikos kasutada, osta või importida.

Mehhiko ei ole ainus riik, kus on suitsetamise osas karmid reeglid. Ka Iirimaal, Kreekas, Ungaris ja Maltal on sarnased reeglid. Eelmisel aastal keelas Costa Rica suitsetamise kõikides avalikes kohtades, sh baarides, restoranides ja bussipeatustes. Üldiselt kehtib reegel, kui suitsetamisega paned ohtu teised inimesed (suitsetamisest tulev toss läheb nende peale), siis ei ole selles kohas suitsetamine lubatud.

Barcelona on suitsetamise ära keelanud randades, et vältida suitsukonide reostust.

Mitmed riigid on karmistanud ka e-sigarettide kasutamist. Näiteks on Colombia ja Iraan keelanud avalikes kohtades e-sigarettide kasutamise. E-sigareti ostmise eest on Singapuris võimalik trahvi saada kuni 1395 eurot. Austraalia nõuab nikotiinisisaldusega e-sigarettide ostmiseks retsepti ja kui seda ei ole, pead suure tõenäosusega maksma suure trahvisumma. Turistid, kes Tais e-sigarettde kasutavad, võivad seista silmitsi 10 aastase vanglakaristuse või üle 800€ trahvidega.