Üldine Soome lennujaamade lennuliikluse statistika näitab, et kõiki Soome lennujaamu läbis eelmisel aastal 15,4 miljonit reisijat. Neist 78% võttis rahvusvahelise lennu ja 22% riigisisese lennu. Võrreldes eelmise aastaga kasvas reisijate arv 187%. Finavia (Soome lennujaamade operaator) lennuväljadel tehti kokku 167 409 lendu, st stardid ja maandumised, mis on 83% rohkem kui eelmisel aastal.

Uus rekord püstitati jõululendudega Lapimaale. Kuigi lennuühendused Euroopasse ja Ameerika Ühendriikidesse on taastunud, jäi Aasia ja Euroopa vaheliste ümberistumiste osakaal väikeseks, mille tulemusel taastus Helsingi lennujaamas vaid umbes 70% reisimisest võrreldes pandeemiaeelse ajaga.

„Teeme aktiivselt koostööd lennuettevõtjate ja turismiorganisatsioonidega, et tugevdada lennuühendusi. Aastal 2022 oli Soomel 130 otselennu sihtkohta üle maailma. Eelmisel aastal kasvas reisijate arv just Euroopa lendude arvestuses,“ ütles Petri Vuori, lennujaamaettevõtte Finavia müügi- ja marsruudiarenduse vanemjuht.

Kõige populaarsemad lennud Finavia lennujaamadest olid Stockholm, London, Amsterdam, Pariis ja Kopenhaagen. Rahvusvahelistest lendudest oli kõige rohkem reisijaid Saksamaa, Hispaania, Rootsi, Suurbritannia ja Prantsusmaa lendudel.

Finavia opereerib 21 Soome lennujaama, pakkudes parimaid pikamaaühendusi Põhjamaades ja võimaldades sujuvat reisimist Soome ning Euroopa ja teiste maailmaosade vahel.